marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Misterul insulei fantoma din Skyfall: cum a ajuns de la cel mai populat loc de pe planeta la o ruina

Ce poti sa faci cu o insula parasita, care ascunde peisaje post-apocaliptice si dezolante? Foloseste-o in Skyfall, noul film cu James Bond si apoi invita turistii sa o viziteze.

Misterul insulei fantoma din Skyfall: cum a ajuns de la cel mai populat loc de pe planeta la o ruina

Pe langa recenziile exceptionale primite si laudele la adresa actorilor si realizatorilor, al 23-lea film cu James Bond - Skyfall  a reusit sa lanseze o noua provocare pentru fani: exista cu adevarat insula unde are loc prima intalnire dintre James Bond (Daniel Craig) si teroristul Raoul Silva (Javier Bardem) ?


Da, exista si se afla in aproapierea lui Nagasaki, celebrul oras din Japonia. Insula se numeste Gunkanjima, poreclita si Hashima Island (Batthleship Island), o denumire primita pentru forma ei asemanatoare cu o nava de lupta maritima. Aceasta este localizata la 14 kilometri de coasta Nagasaki.
 

 

In 1916, Gunkanjima era considerat un prototip al industrializarii japoneze, dupa ce Mitshubishi a cumparat locul si l-a transformat intr-un oras minier, prosper mai ales in perioada anilor '50.


Insula gazduia o mina importanta de extractie a carbunelui. Insa, compania a decis sa inchida mina in 1974, transformand astfel o comunitate intr-o insula fantoma. In 1959 aici locuiau peste 5000 de persoane intr-un spatiu de doar 15 acri, fiind cel mai populat loc ca densitate de pe planeta, la acel moment. Acum, Gunkanjima a devenit unul dintre cele mai dezolante locuri de pe planeta.

 

 


Din cauza neglijarii si a naturii, insula s-a degradat tot mai mult de atunci si arata parca desprinsa dintr-un film SF distopic. Asa ca nu e de mirare de ce producatorii filmului Skyfall au ales locul drept adapost pentru Raoul Silva, teroristul malefic interpretat de Javier Bardem.


Surprinzator, locul poate fi vizitat de turisti din 2009. In 2011, peste 235.000 de oameni au platit fiecare 4300 yeni (aproximativ 54 de $) pentru un tur de 3 ore pe insula Gunkanjima.


Desi Gunkanjima este vizibila in film, scenele de actiune de pe insula au fost realizate in studiourile Pinewood din Londra.

 


Directorul de imagine, Roger Deakins a reusit sa surprinda farmecul acestui loc pustiu, dar captivant, care n-a trecut neobservat pentru nici un spectator.


Andrew Bender, jurnalist la celebra publicatie Forbes, a declarat ca a fost impresionat total de insula si considera ca este un loc de neratat: "Locul arata splendid. De pe mare, Gunkanjima chiar arata ca nava de lupta maritima. Ajuns la mal te simti ca in Grecia sau Roma antica sau Petra, reconstruit de creatorii filmului Mad Max. Este incredibil sa vezi o umbra a unui orasel populat, care avea scoli, adaposturi, restaurante, magazine, temple Budiste, cinematograf si teatru."

 


Descris pe site-ul oficial al insulei ca visul oricarui explorator urban, Gunkanjima continua sa fie un loc dezolant dar captivant, un loc fantoma unde turistii se pierd fiecare in propria lor poveste.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies