marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Javier Bardem a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame: cum a creat cel mai infricosator erou negativ din istoria filmelor Bond si ce sanse are sa fie nominalizat la Oscar pentru rolul din Skyfall

Actorul Javier Bardem a primit o stea pe Walk of Fame din Los Angeles, joi, cu o zi inainte de lansarea in Statele Unite ale Americii a celui mai recent film din seria James Bond, Skyfall, in care starul spaniol interpreteaza rolul unui terorist.

Javier Bardem a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame: cum a creat cel mai infricosator erou negativ din istoria filmelor Bond si ce sanse are sa fie nominalizat la Oscar pentru rolul din Skyfall

"Nu m-as fi gandit niciodata ca voi avea parte intr-o buna zi de o astfel de onoare", a declarat, in fata a 200 de persoane, Javier Bardem, care a fost insotit la acest eveniment de cele doua Fete Bond din cel de-al 23-lea film, actritele Berenice Marlohe si Naomie Harris. La ceremonia de dezvelire a stelei a fost prezent si regizorul acestei pelicule, Sam Mendes, insa au lipsit Daniel Craig si Penelope Cruz, sotia lui Bardem.


Actorul de 43 de ani a uimit pe toata lumea cu intepretarea sa din Skyfall, in care joaca rolul teroristului Raoul Silva. Cu o infatisare complet schimbata si un umor macabry, Bardem le-a dat fiori fanilor sai cand l-au vazut in noul film James Bond.


Cei de la Cinemablend scriu ca Javier Bardem a creat cel mai bun erou negativ din istoria filmelor Bond. Comparata cu Jokerul jucat de Heath Ledger in The Dark Knight al lui Nolan, personajul lui Bardem este sadic, nebun, psihopat, periculos si te face sa tremuri pe scaun atunci cand apare pe ecrane, dar in acelasi timp nu iti poti lua ochii de la el.

 


 

Jurnalistul Ryan Gilbey  a scris in The Observer ca "momentele care ridica filmul de la unul clasic Bond la un film exceptional sunt cele in care joaca Bardem si ar trebui sa fie luat in considerare pentru o nominalizare la Oscar. Cu siguranta, a facut un rol remarcabil si a creat unul dintre cele mai bune personaje negative din filmele Bond.

 

 

Bardem a povesit pentru revista postul FOX care au fost provocarile acestui rol: "A trebuit sa ii pun pe spectatori intr-o situatie inconfortabila, in care nici macar James Bond n-ar face fata. Prima data cand am citit scenariul, mi-am dat seama ca Silva este un om cu multe fete. Am simtit ca el este un erou negativ clasic, pentru filmele Bond, dar cu elemente noi, actuale" a spus acesta.

 

 

Bardem a continuat spunand ca Silva este un om cu probleme: "Este un om distrus din punct de vedere sufleteste. Dar mi-a placut mult ca are un motiv solid pentru a ucide, nu o face gratuit. Inca are o umanitate ramasa in el, asta mi-a placut, ca vezi o ramasita de bunatate in ochii lui, dar e prea tarziu pentru el. Insa din acele momente ciudate am dat nastere la un umor negru, special."

 

Sexualitatea lui Raoul Silva a generat multe controverse, mai ales ca in film exista o scena plina de aluzii sexuale intre Craig si Bardem: "Sexualitatea lui Silva a fost un element cheie, intr-adevar. Ne-am folosit de ambiguitatea sexualitatii lui pentru a crea acel element de disconfort pe care-l transmite Silva. Insa Daniel Cragi a fost cel care m-a ajutat sa ma simt liber si mi-a dat voie sa fac orice vroiam eu in acea scena, in care-l interoghez. A fost un privilegiu sa joc in acest film si ma simt onorat".



Javier Bardem, care este casatorit cu actrita Penelope Cruz, a fost nominalizat la Oscar in 2001 pentru rolul "Viata si epoca lui Reinaldo Arenas/ Before Night Falls" (2000) si a obtinut prestigioasa statueta in 2007, pentru rolul din "Nu exista tara pentru batrani/ No country for old men", regizat de fratii Joel si Ethan Coen.


In 2010, Javier Bardem a primit premiul pentru interpretare masculina la Festivalul de la Cannes, pentru rolul din filmul "Biutiful" al regizorului Alejandro González Iñárritu, pentru care a fost nominalizat in 2011 si la premiul Oscar.

 

Starul spaniol s-a remarcat si in alte pelicule de succes, precum "Vicky Cristina Barcelona", "Dragoste in vremea holerei", "Fantomele lui Goya", "Colateral", "Marea dinlauntru/ Mar Adentro" si "Sange fierbinte".

Skyfall poate fi vazut si in  cinematografele din Romania.

 


Sursa foto: Getty

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies