marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Neil Blomkamp: regizorul filmului Elysium a fost dat in judecata pentru plagiat, un scenarist acuza ca i-a furat ideea 

Un scenarist ii acuza pe regizorul Neil Blomkamp si pe mai multi directori de la Sony Pictures, TriStar Pictures, Media Rights Capital si QED International ca si-au insusit un scenariu scris de el, pe care l-au folosit la realizarea filmului "Elysium", cu Matt Damon in rolul principal.

Neil Blomkamp: regizorul filmului Elysium a fost dat in judecata pentru plagiat, un scenarist acuza ca i-a furat ideea

Scenaristul Steve Wilson Briggs a depus, marti, plangerea la Tribunalul districtual din California, potrivit site-ului TheWrap.com, citat de contactmusic.com.


Steve Wilson Briggs afirma ca Neil Blomkamp a avut acces la scenariul sau, scris in 2005 si intitulat "Butterfly Driver", dupa ce l-a publicat, in 2007, pe site-ul de scenarii TriggerStreet.com, creat de cineastul Kevin Spacey si Dana Brunetti.


Superproductia hollywoodiana "Elysium", cu Matt Damon si Jodie Foster in rolurile principale, transpune lupta de clasa dintre milioane de pamanteni saraci ramasi pe Terra, devenita in anul 2154 o planeta cu resurse epuizate aproape complet, si clasa super-bogatilor, care traiesc lipsiti de griji pe statia spatiala Elysium.


Filmul a avut pana in prezent incasari de 272,7 milioane de dolari la nivel mondial, potrivit boxofficemojo.com.


Regizorul si scenaristul Neil Blomkamp, originar din Johannesburg, Africa de Sud, este cunoscut pentru filmul SF "District 9" (2009), cu Sharlto Copley in rolul principal. "District 9" a fost nominalizat, in 2010, la patru categorii ale premiilor Oscar.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies