marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Noah: Darren Aronofsky se lupta cu studiourile Paramount pentru versiunea finala a super productiei biblice, ce probleme intampina filmul cu Russell Crowe

Una dintre cele mai asteptapte productii, Noah, productia biblica regizata de Darren Aronofsky, in tampina probleme, dupa ce vizionarile de testare nu au produs reactiile asteptate.

Noah: Darren Aronofsky se lupta cu studiourile Paramount pentru versiunea finala a super productiei biblice, ce probleme intampina filmul cu Russell Crowe

Cei de la The Hollywood Reporter scriu ca regizorul Darren Aronosfky duce o lupta dura cu studiourile Paramount pentru a pastra finalul filmului sau in versiunea originala. Primele vizionari de testare au produs reactii mixte, ceea ce i-a determinat pe producatori sa il convinga pe Aronofsky sa faca modificari importante. 

 

Primele vizionari de testare pentru Noah au starnit reactii negativa din partea grupurilor cheie demografice: crestinii din Arizona au fost nemultumiti de ce au vazut, la fel si evreii din New York. Reprosurile au fost aduse actiunii filmului, care se desfasoara intr-un mod rapid si isi pierde intensitatea cand vine vorba de povestea biblica in sine. Cu buget de 125 de milioane de dolari si cu Russell Crowe, filmul este asteptat ca o super productie, de proportii gigante, despre unul dintre cele mai cunoscute personaje din biblie: Noe.

 

 

 

O alta problema ar fi modul in care se desfasoarea povestea spre final, multi fiind nemultumiti de directia pe care a luat-o Aronofsky. Faptul ca primii spectatori au reactionat negativ i-a speriat pe producatori, iar acum se afla intr-o lupta cu regizorul, care nu vrea sa isi modifice versiunea, despre care se spune ca se indeparteaza destul de mult de la textul biblic.

 

Aronofksy, cunoscut pentru pelicule ca Requiem for A Dream, The Wrestler sau The Black Swan, nu a fost impresionat de reactiile primite si nici nu considera ca e nevoie sa aduca vreo modificare filmului sau. Se stie ca regizorul de 44 de ani este dificil si nu se incadreaza in standardele studiourilor, nefacand compromisuri. "Darren nu este un om care sa lucreze cu studiourile de film, respinge ideile lor si nu ii pasa prea tare de Paramount." a spus o sursa pentru Hollywood Reporter.

 

 

 

In cariera sa, Aronfsky nu a avut hituri de box-office, exceptie facand The Black Swan cu incasari de peste 300 de milioane de dolari la nivel global si nici filme cu efecte speciale - singurul ramane The Fountain. Insa, Noah, reprezinta o schimbare pentru regizor, care lucreaza alaturi de un mare studiou dar conduce filmarile unei pelicule cu multe efecte speciale. Costurile se ridica la 125 de milioane de dolari, buget impartit intre Paramount si New Regency si se pare ca au fost depasite cu mult, din cauza scenelor vizuale generate CGI. Efectele speciale sunt o parte importanta din realizarea filmului si foarte meticuloasa: este creat Potopul si filmul nu foloseste deloc animale reale, ci generate pe calculator. 

 

 

 

 

Cei de la ILM- Industrial Light &Magic, companie de efecte speciale a lui George Lucas, au spus ca acesta este cel mai complex film la care au lucrat vreodata, din punct de vedere vizual. Inca de anul trecut, a existat un conflict chiar intre cineast si un scenarist, Brian Godawa, care l-a numit un ciudat si a criticat abordarea acestuia asupra povestii religioase. Acesta a spus ca filmul "e o irosire de sute de milioane de dolari in loc sa fie o poveste epica, despre care sa se vorbeasca mult timp".

 

 

Mark Joseph, consultant marketing pentru filme care includ Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe and Ray, a spus pentru Hollywood Reporter ca "acesta este un exemplu trist din pacate, in care regizorul tine mai mult la ambitiile sale decat la film. El ar trebui sa tina cont si de parerile celorlalti si sa nu se indeparteze atat de mult textul biblic. Regizorul trebuie sa apere si interesele studioului care ii finanteaza filmul si sa nu mearga impotriva dorintelor publicului, asta daca vrea ca publicul sa vina in cinematografe". 

 

Povestea filmului este inspirata din legenda biblica, cea a barbatului ales de Dumnezeu pentru constructia unei corabii-gigant, in care sa-si gaseasca loc cate o pereche din fiecare specie de animale din lume, pentru a le salva astfel de potopul nimicitor ce se va dezlantui asupra Terrei si de a fi, apoi, piatra de temelie a unei lumi noi.
 

 

 


Intr-o lume fara speranta si fara ploaie sau recolte dominata de razboinici si barbari, Noe era un barbat bun care nu dorea decat linistea familiei sale. In fiecare noapte el are viziuni despre un potop apocaliptic. Treptat  realizeaza ca acestea reprezinta un mesaj al lui Dumnezeu care a decis sa stearga totul de pe suprafata Pamantului. Insa Noe a primit o sansa de a salva lumea.

 
 
Aronofsky a scris scenariul impreuna cu Ari Mandel, prezentandu-l pe celebrul personaj biblic ca pe ”un om care iubeste Pamantul si toate vietatile din jur, dar este dezamagit de oameni si de felul in care isi trateaza planeta”. Filmul va prezenta si slabiciunea pentru alcool a lui Noe, dar fara a lua o intorsatura intunecata, dupa cum ne-a obisnuit Aronofsky cu ultimele filme ale sale.

Galerie foto


Modifică setările cookies