marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai mari esecuri de box-office din 2012: ce filme s-au facut de rusine cu incasari dezastruoase

In timp ce The Dark Knight Rises si The Avengers domina si triumfa in box-office-ul mondial, pelicule ca John Carter sau Battleship sunt in topul rusinos, al celor mai mari esecuri financiare din 2012. In acest an 8 filme cu pretentii n-au reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor financiare.

Abraham Lincoln: The Vampire Hunter
Regie: Timur Bekmambetov
Distributie: Benjamin Walker, Dominic Cooper, Anthony Mackie, Rufus Sewell
Buget: 69 de milioane de $
Incasari: 81 de milioane de $

Adaptarea dupa unul dintre cele mai populare romane din America in ultimii ani, scris de Seth Grahame-Smith nu a avut succesul pe care producatorii si l-ar fi dorit. In SUA, americanii nu s-au inghesuit deloc sa-l vada pe cel mai iubit presedinte american in ipostaza de vanator de vampiri, incasand doar 43 de milioane de dolari de pe taramul american. Nici macar implicarea lui Tim Burton ca producator nu a ajutat deloc la incasari, iar filmul n-a impresionat nici criticii.

Dark Shadows
Regie: Tim Burton
Distributie: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter
Buget: 150 de milioane de $
Incasari: 236 de milioane de $

 

2012 n-a fost un an bun nici pentru Tim Burton nici pentru Johnny Depp. Noua colaborare dintre cei doi n-a avut mare succes, iar publicul nu s-a inghesuit sa-l vada pe Depp in rol de vampir, in Dark Shadows. Filmul inspirat de serialul cu acelasi nume din anii '70 n-a incasat decat 236 de milioane de de dolari la un buget de 150 de milioane de dolari. Desi este la fel de carismatic ca intotdeauna, Depp n-a mai reusit sa spulbere box-office-ul cum o facea cu seria Piratii din Caraibe.

Battleship
Regie: Peter Berg
Distributie: Taylor Kitsch, Rihanna, Brooklyn Decker, Liam Neeson
Buget: 209 milioane de $
Incasari: 302 milioane de $

 

Battleship a fost pus pe lista celor mai mari dezastre din 2012, imediat de la lansare. Povestea slaba, scenariul cu scapari si multitudinea de clisee au reusit sa eclipseze efectele speciale bine lucrate. Numit o copie proasta a filmului Transformers, Battleship s-a scufundat in box-office, iar criticii l-au bombardat cu recenzii negative. Cu un buget de 200 de miliaone de dolari, Battleship a strans 300 de milioane de dolari, insa planurile celor de la Hasbro si Universal de a lansa o noua franciza s-au stins.

John Carter
Regie: Andrew Stanton
Distributie:  Taylor Kitsch, Lynn Collins, Willem Dafoe
Buget: 250 de milioane de $
Incasari: 282 de milioane de $

Numit cel mai mare esec financiar din toate timpurile, John Carter a intrat in istorie. Pe langa bugetul de 250 de milioane de dolari, producatorii au mai alocat inca 50 de milioane de $ pentru promovare, insa strategia de promovare n-a dat deloc roade, iar americanii n-au fost deloc atinsi de povestea veche de 100 de ani a eroului John Carter care ajunge in mod misterios pe Marte. John Carter insa va ramane in istorie ca cel mai mare dezastru financiar si cel mai mare esec pentru studiourile Disney, pentru care directorul Rich Ross a fost dat afara.

Rock of Ages
Regie: Adam Shankman
Distributie: Tom Cruise, Julianne Hough, Russell Brand, Paul Giamatti
Buget: 75 de milioane de $
Incasari: 50 de milioane de $

 

Dupa ce incheia 2011 cu incasari uriase pentru Mission Impossible: Ghost Protocol, Tom Cruise n-a mai avut un an la fel de bun in 2012. Pe langa despartirea de Katie Holmes, starul american n-a stat prea bine nici in box-office, unde Rock of Ages n-a stralucit. Comedia muzicala despre starurile rock avea pretentii mari, dar n-a reusit sa stranga decat 50 de milioane de dolari. Pe final de an, toti ochii vor fi atintiti spre Tom Cruise din nou, cand se va lansa noul sau film, Jack Reacher.

Haywire
Regie: Steven Soderbergh
Distributie: Gina Carano, Channing Tatum, Ewan McGregor, Michael Fassbender
Buget: 23 de milioane de $
Incasari: 31 de milioane de $

Steven Soderbergh a reusit sa stranga o pleiada de actori de prima mana in filmul sau de actiune, dar Haywire n-a fost printre preferatele publicului. Desi este impanzit cu scene de actiune, stilul excentric al lui Soderbergh nu prinde intotdeauna la public. Haywire a strans doar 31 de milioane de dolari in intreaga lume, o suma foarte slaba, tinand cont ca bugetul alocat a fost de 23 de milioane de dolari.

Wanderlust
Regie: David Wain
Distributie: Jennifer Aniston, Paul Rudd, Justin Theroux
Buget: 35 de milioane de $
Incasari: 21 de milioane  de $

Jennifer Aniston este una dintre cele mai populare actrite de comedie, insa anul acesta actrita a fost mai norocoasa in dragoste. Daca anul trecut statea saptamani intregi pe prima pozitie a box-office-ului cu Just Go With It, anul acesta comedie Wanderlust n-a fost deloc populara. Desi promitea sa fie inca un succes de casa, iar Jennifer Aniston isi incanta fanii cu o scena topless, spectatorii nu prea s-au mai inghesuit sa o vada pe fosta sotie a lui Brad Pitt. Incasarile de 21 de milioane de dolari au fost mult sub asteparile producatorilor.

Red Tails
Regie: Anthony Hemingway
Distributie: Terrence Howard, Cuba Gooding, Jr., David Oyelowo
Buget: 58 de milioane de $
Incasari: 49 de milione de $

Red Tails este o drama de actiune inspirata din evenimente reale petrecute in anul 1944, in timpul Celui de-al doilea Razboi Mondial si care aduce in fata viata pilotilor afro-americani ce au facut parte din programul de antrenament Tuskegee si care erau fortati sa lupte zi de zi cu prejudecatile rasiale. Pariul lui George Lucas - care a fost producator- a fost unul ghinionist pentru ca Red Tails  n-a fost bine primit nici de public nici de catre critici. George Lucas a cheltuit 100 de milioane de dolari pentru a promova si distribui filmul prin intermediul companiei sale LucasFilm. Din pacate, pelicula n-a reusit sa stranga nici macar 50 de milioane de dolari si a fost un esec monumental pentru George Lucas.


 


Modifică setările cookies