marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Noah, filmul care a cutremurat lumea crestinilor: "Sper sa fie un esec de proportii pentru ca este un film periculos". Cum a fost primita noua productie cu Russell Crowe

Noah, filmul bilic regizat de Darren Aronofsky, cu Russell Crowe in rolul lui Noe, continua sa genereze discutii aprinse in randul crestinilor. Desi primele recenzii sunt bune in mare parte, exista voci in randul crestinilor care critica dur filmul.

Noah, filmul care a cutremurat lumea crestinilor: Sper sa fie un esec de proportii pentru ca este un film periculos . Cum a fost primita noua productie cu Russell Crowe


Glenn Beck, un prezentator de radio din SUA, a facut comentarii dure la adresa filmului in cadrul emisiunii sale de vineri dimineata. Aproape 10 milioane de ascultatori au auzit cum gazda emisiunii incurajeaza grupurile religioase sa deifameze filmul, pe care il considera "periculos", conform Hollywood Reporter.


"Nu am vazut filmul si nici nu intentionez sa-l vad, pentru ca este o palma peste fata. Filmul are viziune ostila lui Dumnezeu si invata ca omul e mai presus de orice" a spus acesta in cadrul matinalului sau de la radio. "Daca acest film are succes, atunci copiii nostri or sa creada aceasta versiune a povestii lui Noe si orice am incerca noi sa le spunem, nu ne vor crede. Vor considera ca Biblia minte. Acest film este periculos si dezinformeaza. Sper ca Noah sa fie un esec de proportii" a mai spus Glenn Beck.


Mogulul media conservator i-a incurajat pe ascultatorii sai crestini sa vada filme religioase ca Oh God sau chiar Evan Almighty pentru ca "Noah este promovat si marketat ca un blockbuster, iar eu refuz aceasta versiune si refuz sa le pun acele imagini in mintea copiilor mei".

 

 

 

Cei de la Paramount au oferit un raspuns oficial, considerand ca Beck trebuie sa vada filmul inainte sa isi dea cu parerea atat de vehement. Mai multi alti lideril religiosi au fost incantati de film.
 

Primele recenzii pentru Noah


"Noah este un film urias, indraznet si este pro-credinta si pro-Dumnezeu. Filmul prezinte teme biblice  ca bine si rau, pacat si mantuire, justitie si mila" a spus Jim Daily, un lider religios.


Intre timp, au aparut si primele recenzii, care sunt, in mare parte, favorabile. Noah a fost un film amplu si greu de realizat, iar regizorul Darren Aronofsky a spus de la inceput ca filmul va oferi o viziune distincta din punctul de vedere al eroului principal, Noah. Au existat si tensiuni intre regizor si studioul Paramount, din cauza bugetului care a depasit suma initiala si a viziunii sale, care se indeparteaza putin de cea biblica.


"Darren Aronfosky reuseste sa ia una dintre cele mai cunoscute teme biblice si sa o transforme intr-o poveste reala, sa ii ofere viata si sa o faca impresionanta. Noah este mai mult decat un erou biblic in aceasta versiune" Hollywood Reporter

"Noah este un film ambitios, veridic si are momente absolut fascinante" Variety
 

 

"Magnific. Este intr-adevar un film grandios atat ca prezentare, dar si ca scop. Noah este un film neobsinuit si nu se incadreaza deloc in tiparele celoralte filme biblice. Avem ocazia sa vedem mult mai de aprope una dintre cele mai mari teme din Biblie" Movieline


"Noah este o opera de arta si un exercitiu de imaginatie triumfator. Ne arata o poveste pe care credem toti ca o stim, dar cu multe elemente noi, bazat pe un scenariu foarte bine scris, cu momente absolut stralucitoare" National Catholic Register


"Filmul imbina multe teme, de la cea a familiei la cea a credintei, dar desi eforturile sunt colosale, uneori pare ca s-au chinuit prea mult sa imbine mai multe elemente" IndieWire


Povestea filmului Noah este inspirata din legenda biblica, cea a barbatului ales de Dumnezeu pentru constructia unei corabii-gigant, in care sa-si gaseasca loc cate o pereche din fiecare specie de animale din lume, pentru a le salva astfel de potopul nimicitor ce se va dezlantui asupra Terrei si de a fi, apoi, piatra de temelie a unei lumi noi. Din descrierea oficiala a celor de la Paramount, „Noah” este: „O adaptare autentica a povestii biblice Arca lui Noe. Intr-o lume damnata de pacatul stramosesc, Noah primeste o misiune divina – sa construiasca o arca prin care sa salveze creatia din fata Potopului.”

 

 

Realizarea filmului Noe/Noah, cu Russell Crowe in rolul principal, s-a transformat intr-o lupta intre regizor si studioul Paramount Pictures care au considerat ca bugetul de 125 de milioane de dolari ar putea fi mult prea mare pentru un film cu tema religioasa. Problemele au inceput atunci cand cei de la Paramount au insistat sa se faca niste proiectii de testare pentru a vedea reactiile publicului despre film, iar Aronofsky s-a opus cu vehementa.


Din distributie mai fac parte Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman, Ray Winstone and Jennifer Connelly. Scenariul este scris de Ari Mandel in colaborare cu regizorul Darren Aronofsky si il prezinta pe celebrul personaj biblic ca pe ”un om care iubeste Pamantul si toate vietatile din jur, dar este dezamagit de oameni si de felul in care isi trateaza planeta”.


"Am vrut sa cream o imagine noua lui Noe. Primul lucru pe care i l-am spus lui Russell a fost ca nu va fi filmat niciodata pe un vapor cu doua girafe in spate. Veti vedea un Russell Crowe ca pe un super erou, un tip care are aceasta provocare incredibila in fata careia este pus si pe care trebuie sa o depaseasca", a declarat Aronofsky, facand referire la imaginea de ansamblu a lui Noe. 

 

Noah/Noe se lanseaza in Romania incepand cu 28 martie 2014.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies