marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Nu e foarte popular, insa a creat unul dintre cei mai grozavi ticalosi din cinematografia moderna: cum s-a transformat Bill Nighy in Davy Jones

Milioane de fani cunosc mai bine personajul decat chipul actorului care i-a dat viata. A reusit  sa aduca pe marile ecrane unul dintre cei mai populari eroi negativi din ultimul deceniu in cinematografie  - Davy Jones din seria Piratilor din Caraibe, una dintre cele mai profitabile francize din istoria filmului.Bill Nighy a facut 64 de ani si continua sa fie activ in cinematografie.

Nu e foarte popular, insa a creat unul dintre cei mai grozavi ticalosi din cinematografia moderna: cum s-a transformat Bill Nighy in Davy Jones

William Francis Nighy  a fost ales de Huffington Post pe primul loc intr-un clasament al actorilor pe care nu-i recunosti in rolurile celebre gratie transformarilor lor realizate pe calculator. Daca nu ar fi aparut in filme ca Love Actually, Shaun Of The Dead, Hot Fuzz sau seria Underworld ar fi si mai greu de recunoscut ca in spatele colectiei de efecte speciale care ii dau o fata de caracatita se afla britanicul care a castigat Globul de Aur pentru miniseria Gideon's Daughter.

Personajul interpretat de Bill Nighy, Davy Jones in cele doua filme ale seriei Piratilor: Dead Man's Chest si At World's End a fost ales de revista Entertainment Weekly pe locul 2 in topul celor mai indragiti si de nerecunoscut eroi realizati cu ajutorul efectelor CGI.
 

 

Davy Jones, teribilul capitan de pe vasul The Flying Dutchman, fara inima la propriu, cu fata acoperita de tentacule si mereu in cautare de noi suflete pe care sa le transforme in monstri pentru armata sa, i-a cucerit pe fanii Piratilor din Caraibe. Davy Jones a fost creat de compania Industrial Light and Magic, este in totalitate generat pe calculator 3-D si a fost atu-ul principal cu care Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest a luat Oscarul pentru efecte speciale in 2006. Interpretarea lui Bill Nighy a fost inregistrata cu ajutorul tehnicii motion capture, ajunsa un adevarat fenomen in ultimii ani in industria cinematografica.


 

Pentru acest rol a fost ales de producatorii de la Disney si de regizorul Gore Verbinski de pe o lista cu alte nume grele ca Jim Broadbent, Iain Glen si Richard E. Grant.  Procesul de creare al personajului sau a fost unul extrem de complicat . Actorul a purtat un costum cu senzori care i-au inregistrat miscarile iar machiajul din zona ochilor a necesitat o atentie speciala deoarece producatorii au dorit ca Davy Jones sa aiba ochii reali ai lui Bill Nighy. Pentru ca legenda spune ca Davy Jones s-a nascut in Scotia, Bill Nighy a folosit un accent scotian in film, cu toate ca echipa de productie se astepta la unul olandez.

Desi rolul lui Davy Jones ramane cel mai popular, acesta nu a fost primul personaj iesit din comun jucat de Bill Nighy: a fost zombie in Shaun of the Dead si vampir in seria Underworld. Bill Nighy s-a nascut pe 12 decembrie 1949 in Surrey, Marea Britanie si s-a pregatit pentru a fi actor la Guildford School of Acting. Si-a dorit sa aiba o cariera ca jurnalist si scriitor, insa prietenii l-au indreptat catre actorie.


In februarie 2004, a fost premiat la BAFTA Film Award pentru rolul din Love Actually, urmand sa fie premiat din nou tot la BAFTA Television Awards in aprilie pentru cel mai bun actor in fimul State of Play. Este apreciat pentru tragi-comedia BBC The Girl in the Café iar in 2009 a jucat rolul lui Rufus Scrimgeour in Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1. In 2011, si-a imprumutat vocea in animatiile Rango si Arthur Christmas. In ultimii ani, a jucat in filme ca Wrath of the Titans, remake-ul Total Recall si Jack the Giant Killer, dar si apreciatul The Best Exotic Marigold Hotel.


Filmele seriei Piratii din Caraibe:


Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
( 2003)
Regie:Gore Verbinski
Distributie:Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom
Buget: 140 de milioane de $
Incasari: 654 milioane de $

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest ( 2006)
Regie:Gore Verbinski
Distributie: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Bill Nighy
Buget: 225 milioane de $
Incasari: 1.006 miliarde de $



Pirates of the Caribbean: At World's End
( 2007)
Regie:Gore Verbinski
Distributie: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Bill Nighy
Buget: 300 milioane de $
Incasari: 963 milioane de $


Piratii din Caraibe 4 : pe ape si mai tulburi
Distributie: Johnny Depp, Penélope Cruz, Ian McShane
Regie:Rob Marshall
Buget: 250 de milioane de $
Incasari: 1.04 miliarde de $



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies