marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oana Pellea, despre „Copiii omului“, difuzat duminică la Pro Cinema: „Mi-a schimbat destinul artistic“

Pelicula „Children of Men“, pentru care actrița româncă a filmat în Marea Britanie, a fost un punct de cotitură în cariera sa.

Oana Pellea, despre Copiii omului , difuzat duminică la Pro Cinema: Mi-a schimbat destinul artistic
Cel puțin, asta crede fiica regretatului Amza Pellea, care a ajuns să fie cunoscută nu doar pe ecranele din România, ci și pe cele din întreaga lume.
 
„Acest rol a însemnat enorm pentru mine, din toate punctelede vedere“, declara Oana Pellea în 2006, după lansarea peliculei la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, în fața unui juriu prezidat de veteran actriță franceză Catherine Deneuve. 
 
„În primul rând, am intrat în contact cu niște oameni deștepți, deschiși, drăguți, ceea ce nu e puțin lucru. A însemnat o foarte mare deschidere pentru mine, ca actriță, pentru că imediat am primit un rol principal în limba engleză tot la Londra (in pelicula „I really hate my job“), a însemnat o experiență extraordinară, pentru că am fost pusă să joc un rol de compoziție, ceea ce e pentru prima dată în viața mea, și mi-a schimbat destinul artistic, a mai spus actrița.

 
„Children of Men“/„Copiii omului“ este o adaptare a unui roman SF scris de P.D. James, în care lumea este lovită de o epidemie de infertilitate, ce pune în pericol viitorul omenirii. Un fost activist acceptă să ajute o femeie, rămasă gravidă într-un mod miraculos, să ajungă la un sanctuar pe mare, unde nașterea copilului i-ar putea ajuta pe savanți să salveze viitorul omenirii. Productia este regizata de Alfonso Cuarón și îi are în distribuție pe Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine și Claire Hope.
 
Oana Pellea a spus ca s-a simtit privilegiată să lucreze cu echipa peliculei. „Ceea ce te șochează este că sunt oameni foarte normali“, a explicat ea. „Cuarón este un artist atins ușor de aripa geniului. Este unul dintre cei mai vii oameni pe care i-am cunoscut, care arde realmente, care pune suflet în tot, care se bucură ca un copil când ceva îi reușește și se bosumflează ca un copil când ceva nu-i iese“.
 
Filmul „Children of Men“/„Copiii omului“ va fi difuzat la Procinema duminică, de la ora 20:30.

FOTO: pagina oficială

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies