marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Barack Obama si dragostea sa pentru filme: presedintele american a numit Hollywood-ul un motor economic, o industrie ce face parte din istoria Americii

Presedintele Barack Obama a proclamat industria filmului ca fiind un „motor” pentru economie si diplomatie. El a facut aceasta declaratie in cadrul campusului DreamWorks Animation din Glendale, California, unde a glumit de asemenea pe seama urechilor sale ce considera ca i-au inspirat pe producatori in realizarea lui Shrek.

Barack Obama si dragostea sa pentru filme: presedintele american a numit Hollywood-ul un motor economic, o industrie ce face parte din istoria Americii

„Va vine sa credeti sau nu, industria filmului este ceea ce ne face exceptionali, este parte a Americii si a diplomatiei tarii noastre. Voi sunteti cei care au sculptat cultura globala, aducand toleranta, diversitatea si creativitatea in productiile voastre.”
   

Obama considera faptul ca filme precum „Guess Who's Coming to Dinner”, „The Mary Tyler Moore Show”, „Will & Grace” si „Modern Family” au inscris o adevarata legenda in istoria Hollywoodiana. Totodata considera ca odata cu succesul apare si responsabilitatea, sugerand discret faptul ca violenta a intrecut cotele admise.

   

„Tineri din intreaga lume creeaza in acest mod o legatura cu alte persoane de diferite origini si culturi, ceea ce este fascinant. Avem nevoie de educatie culturala la nivel global. Insa, trebuie sa tineti cont si de faptul ca voi le sculptati caracterul copiilor nostri. Trebuie sa va asumati responsabilitatea pentru ceea ce se afiseaza pe ecrane si trebuie sa va ganditi ca prea multe focuri de arma si violenta afecteaza viitorul generatiei care vine dupa noi.”
   

Vice presedintele Joe Biden s-a intalnit cu reprezentanti ai industriei cinematografice de la Hollywood si a initiat o discutie cu acestia pe tema mentinerii sigurantei morale ale copiilor: „Astfel de discutii trebuie sa continue. Povestile pe care le spunem conteaza”, a punctat Obama.

   

„Te poti duce in orice colt de lume si vei vedea un copil purtand un tricou cu Madagascar. Ii vei spune Forta fie cu tine si vor stii despre ce vorbesti. Milioane de oameni din lumea intreaga s-ar putea sa nu puna niciodata piciorul in Statele Unite, dar datorita voua pot experimenta o mica parte din ea. Am venit astazi aici deoarece industria filmelor face parte din istoria Americii. Iar aici nu ma refer doar la DreamWorks, ci la toate companiile producatoare, de la Disney la Warner Bros. si Universal – cu totii contribuiti la mentinerea Americii pe buzele tuturor si la impartasirea traditiilor americane la nivel international”, a mai declarat acesta.
 

In timpul vizitei sale, Obama a discutat cu mai multi reprezentanti ale companiilor producatoare de filme prezenti. Printre subiectele dezbatute s-au enumerat: piratarea, proprietatea intelectuala, originalitatea, abuzul si altele care afecteaza domeniul cinematografic.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies