marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oppenheimer e de neoprit! A luat toți laurii și la BAFTA

La cea de-a 77-a ediţie a premiilor Academiei Britanice, filmul „Oppenheimer” a câștigat marele premiu, în total obţinând 7 trofee. 

Oppenheimer e de neoprit! A luat toți laurii și la BAFTA
Duminică seară, Royal Festive Hall din Londra a devenit loc de întâlnire pentru starurile filmelor din acest an. Ceremonia a fost prezentată de actorul scoțian David Tennant, cunoscut în special pentru rolul din „Dr. Who”, și transmisă pe BBC One și iPlayer, pentru publicul britanic. 


 

 
Favoritul incontestabil al serii a fost filmul lui Christopher Nolan, genialul „Oppenheimer” cu al său inegalabil Cillian Murphy în prim-plan, care a adunat 13 nominalizări, dintre care 7 s-au transformat în veritabile trofee. La categoria sa, Cel mai bun actor într-un rol principal, Cillian Murphy i-a avut ca adversari pe Bradley Cooper („Maestro”), Colman Domingo („Rustin”), Paul Giamatti („The Holdovers”), Barry Keoghan („Saltburn”), Cillian Murphy („Oppenheimer”), Teo Yoo („Past Lives”).


Christopher Nolan

 


Numele „Oppenheimer” a fost rostit și la decernarea premiului pentru Cel mai bun actor în rol secundar, care i-a revenit lui Robert Downey Jr. La această categorie au fost nominalizaţi actorii Robert De Niro („Killers of the Flower Moon”), Robert Downey Jr („Oppenheimer”), Jacob Elordi („Saltburn”), Ryan Gosling („Barbie”), Paul Mescal („All of Us Strangers”), Dominic Sessa („The Holdovers”). 

În stilu-i obișnuit, excentricul Robert Downey Jr. și-a prezentat pe covorul roșu modernul frac gri, imitând mișcările doamnelor care-și etalau rochiile.


Robert Downey Jr.

 
Emily Blunt, tot cu un rol secundar în filmul lui Christopher Nolan, n-a convins însă la fel de mult, ea ratând premiul în favoarea lui Da'Vine Joy Randolph, pentru lungmetrajul „The Holdovers”, regizat de Alexander Payne. Însă prezența lui Blunt pe covorul roșu n-a putut fi trecută cu vederea, actrița defilând într-o rochie nude, transparentă și cu broderie strălucitoare, care a lăsat la vedere mult din corpul său armonios.


Emily Blunt

 
Următorul clasat a fost filmului lui Yorgos Lanthimos, „Poor Things”, cu 11 nominalizări. Emma Stone, protagonista filmului, a și plecat acasă cu premiul pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal. În seara premierii, actrița a avut un aer regal într-o rochie strălucitoare, semnată Louis Vuitton.


Emma Stone

 
De altfel, evenimentul chiar a avut o notă regală, prin prezența Prințului William la serată, cel care este și Președintele Academiei Britanice de Film și Arte de Televiziune din 2010.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies