marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oscar 2013: de ce il uraste Academia Americana de Film pe Leonardo DiCaprio

Inca un an in care Leonardo DiCaprio rateaza sansa de a fi recompensat cu un Oscar. La 38 de ani, DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentati actori ai generatiei sale si una dintre cele mai influente personalitati de la Hollywood, dar complet nedreptatit de Academia Americana de FIlm. Desi a fost intens laudat pentru rolul lui Calvin Candie din Django Unchained, acesta nu a primit nicio nominalizare la Oscarurile din 2013.

Oscar 2013: de ce il uraste Academia Americana de Film pe Leonardo DiCaprio

GALERIE FOTO Topul celor mai bune roluri ale lui Leonardo DiCaprio

 

 

Django Unchained, regizat de Quentin Tarantino, a fost si ramane unul dintre cele mai discutate filme ale momentului. Ieri, Django Unachained a primit 5 nominalizari la Oscar, inclusiv la categoriile cel mai bun film, cel mai bun scenariu original si cel mai bun actor in rol secundar  - Christoph Waltz. Leo DiCaprio a ratat insa lista nominalizatilor, iar fanii si presa americana au inceput din nou sa vorbeasca despre o ura a Oscarurilor fata de actorul american.

 

Leonardo DiCaprio "duce o lupta" cu Academia Americana de Film inca din anii '90, cand devenea celebru cu "Titanic" al lui James Cameron. Si atunci, blockbusterul lui James Cameron a primit 14 nominalizari la Oscar, insa DiCaprio nu s-a aflat pe lista. De atunci, DiCaprio a cucerit criticii si fanii cu fiecare rol al sau in filme ca "Romeo + Juliet," "The Basketball Diaries," "Catch Me If You Can," "Gangs Of New York," "Shutter Island", "The Departed" "Revolutionary Road",  "Inception". Desi a primit 3 nominalizari la Oscar, pentru rolurile din "Blood Diamond," "The Aviator," si "What's Eating Gilbert Grape" (de aceasta data, in rol secundar), a plecat de fiecare data cu mana goala acasa.

 


 


Cei de la Huffington Post se intreaba: il nedreptateste Academia Americana de Film pe Leonardo DiCaprio sau fanii au o impresie nerealista despre performantele sale actoricesti? In 2007, bloggerul Tom O'Neill a scris ca actorul este de vina pentru ca nu a castigat Oscarul in acel an. DiCaprio a ales sa isi promoveze pentrul sezonul Oscarurilor filmul Blood Diamond, in locul lui The Departed al lui Martin Scorsese, care a castigat Oscarul pentru cel mai bun film. Producatorii l-au rugat pentru acest film sa conduca o campanie pentru rolul secundar si actorul a fost de acord. Starul a spus atunci ca nu si-ar fi dorit sa fie nominalizat in rol principal din respect pentru colegii sai cu care a facut acest film: Jack Nicholson, Matt Damon, Mark Wahlberg si considera ca nu exista un personaj principal.
 

Este Leonardo DiCaprio propriul sau inamic sau membrii Academiei Americane de Film sunt rautaciosi cu starul? Poate in 2014  acest mister se va rezolva, actorul avand inca o sansa la statueta, dupa ce in vara va lansa The Great Gatsby, super producatia 3D a lui Baz Luhrmann.  DiCaprio a avut curaj sa intre in pielea unuia dintre cele mai iconice personaje din literatura universala si promite inca o interpretare de zile mari.

 


 

 

Leonardo DiCaprio a fost complet impresionat de atrocitatea personajului pe care il joaca, numind rolul din Django Unchained - cel al unui stapan de sclavi - cel mai tulburator al carierei sale. Pentru rolul unui rege al bumbaculului din Sudul Statelor Unite, care isi obliga sclavii sa lupte unii impotriva altora pana la moarte, actorul a primit recent o nominalizare la Globurile de Aur 2013 (a opta nominalizare din cariera la aceste premii) pentru cel mai bun rol secundar masculin in film de drama, insa actorul a ratat Oscarurile.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies