marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oscar 2014: Pacific Rim, Gravity si Thor: The Dark World, propuse pentru nominalizare la Oscar pentru efecte speciale, Man of Steel pierde cursa

"Elysium", de Neill Blomkamp, "Gravity", de Alfonso Cuarón, si "Iron Man 3", de Shane Black, se numara printre lungmetrajele care au fost incluse pe lista scurta de propuneri pentru nominalizari la premiul Oscar pentru cele mai bune efecte speciale.

Oscar 2014: Pacific Rim, Gravity si Thor: The Dark World, propuse pentru nominalizare la Oscar pentru efecte speciale, Man of Steel pierde cursa

Astfel, "Elysium", de Neill Blomkamp, "Gravity", de Alfonso Cuarón, "Iron Man 3", de Shane Black, "Legenda calaretului singuratic/ The Lone Ranger", in regia lui Gore Verbinski, "Oblivion. Planeta uitata/ Oblivion", de Joseph Kosinski, "Star Trek In intuneric 3D/ Star Trek Into Darkness", de J.J. Abrams, "Thor: Intunericul/ Thor:The Dark World", de Alan Taylor, "Cercul de foc/ Pacific Rim", de Guillermo del Toro, "Ziua Z: Apocalipsa/ World War Z", in regia lui Marc Forster, si "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug/ The Hobbit: The Desolation of Smaug", de Peter Jackson, sunt cele zece filme selectate pe lista scurta de propuneri pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru efecte speciale, informeaza variety.com. Din ele, 5 vor primi nominalizare.

 

 

Marele absent este Man of Steel, considerat unul dintre cele mai mari filme ale anului. Lansat in vara, Man of Steel a readus la viata povestea super eroului Superman, interpretat de Henry Cavill, in regia lui Zack Snyder.
 


Cele 10 filme propuse la Oscar 2014 la categoria cele mai bune efecte speciale

Elysium
Gravity
The Hobbit: The Desolation of Smaug
Iron Man 3
The Lone Ranger
Oblivion
Pacific Rim
Star Trek Into Darkness
 Thor: The Dark World
World War Z


 

 

Totodata, Academia de film americana a anuntat cele 15 filme incluse pe lista scurta de propuneri pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun documentar.

Pe aceasta lista scurta se regasesc: "Actul de a ucide/ The Act Of Killing", de Joshua Oppenheimer, Anonymous si Christine Cynn, "The Armstrong Lie", de Alex Gibney, "Blackfish", de Gabriela Cowperthwaite, "The Crash Reel", de Lucy Walker, "Cutie And The Boxer", de Zachary Heinzerling, "Dirty Wars", de Rick Rowley, "First Cousin Once Removed", de Alan Berliner, "God Loves Uganda", de Roger Ross Williams, "Life According To Sam", de Sean Fine si Andrea Nix, "Pussy Riot: A Punk Prayer", de Mike Lerner si Maxim Pozdorovkin, "The Square", de Nash Edgerton, "Stories We Tell", de Sarah Polley, "Tim's Vermeer", de Teller, "20 Feet From Stardom", de Morgan Neville, si "Which Way Is The Front Line From Here? The Life And Time Of Tim Hetherington", de Sebastian Junger.


Nominalizarile la premiile Academiei de film americane vor fi anuntate pe 16 ianuarie 2014. Cea de-a 86-a editie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie 2014.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies