marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

OSCAR 2015: Productiile care au sanse sa primeasca ravnita nominalizare la cele mai importante premii ale anului

Peste o luna, se vor afla nominalizarile la Premiile Oscar 2015, cel mai astept eveniment in industria cinematografica. Cursa din acest an este deschisa, cu posibilitati multiple la fiecare categorie. Cateva filme ca Birdman sau Boyhood sunt considerate de presa de specialitate ca fiind marile favorite in acest an la Oscar, insa ramane de vazut. Pe 15 ianuarie 2015 vor fi anuntate nominalizarile, iar pe 22 februarie va avea loc gala de decernare a Premiilor Oscar.

OSCAR 2015: Productiile care au sanse sa primeasca ravnita nominalizare la cele mai importante premii ale anului

Boyhood
Regizor: Richard Linklater
Distributie: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke
 

Filmul “Boyhood” este un experiment unic in istoria cinematografica pentru ca a fost filmat pe durata a 12 ani si prezinta evolutia unui baietel, din copilarie si pana la maturitate. Productia are la baza viata unei familii din Texas si evolutia acesteia, la propriu, in fata camerelor. Eroul principal este baietelul familiei, Mason, interpretat de Ellar Coltrane. Filmul nu are efecte speciale, insa pentru cinematografie reprezinta un pas titanic inainte si iti ofera tie, ca spectator, o experienta unica. 
 

 

The Imitation Game
Regizor: Morten Tyldum
Distributie: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode
 

Pelicula spune povestea lui Alan Turing, matematicianul genial care reuseste sa sparga codul german Enigma, folosit de nazisti pentru transmiterea de mesaje cifrate. Reusita lui este considerata una dintre realizarile care au ajutat la scurtarea si la castigarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial de catre Aliati. Intr-una dintre cele mai dureroase rasturnari de imagine ale istoriei, in 1952 lui Turing ii va fi intentat proces pentru vina de a fi homosexual, o nedreptate cu bataie lunga pentru restul vietii sale. Acesta s-a sinucis, la varsta de 41 de ani, dupa ce a fost condamnat de sistemul juridic britanic pentru ca era homosexual.

 

 

The Theory of Everything
Regizor: James Marsh
Distributie: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior

Filmul "The Theory of Everything" se concentreaza pe relatia dintre savantul Stephen Hawking si prima sa sotie, Jane, interpretata de Felicity Jones. Ambii actori au fost laudati pentru interpretarile puternice si autentice din filmul regizat de James Marsh. Redmayne a trecut printr-o transformare dramatica si este de nerecunoscut, asa ca asta ar putea fi un bonus pentru a intrat in cursa pentru Oscaruri in 2015.


Selma
Regizor: Ava DuVernay
Distributie: David Oyelowo, Carmen Ejogo, Tom Wilkinson

Personajele centrale ale filmului vor fi Martin Luther King, sotia sa - Coretta Scott King - si Presedintele Lyndon B. Johnson, povestea concentrandu-se pe relatia dintre King si Johnson, precum si asupra celor trei incursiuni din segregatul oras Selma (Alabama) catre Montgomery, in 1965, pentru a se obtine sustinerea Miscarii pentru Drepturi Civile.

 

Unbroken
Regizor: Angelina Jolie
Distributie: Jack O'Connell, Domhnall Gleeson, Jai Courtney
 

Productia relateaza povestea incredibila a lui Louis Zamperini, un atlet care a luptat in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial si care a supravietuit prabusirii bombardierului sau in Oceanul Pacific, impreuna cu alti doi camarazi. A fost capturat de japonezi si cu toate astea a supravietuit pana la 97 de ani, cand s-a stins din viata in acest an. Proiectul are o adevarata istorie in spate, inainte de a primi unda verde impreuna cu Angelina Jolie. Cei de la Universal au cumparat drepturile de ecranizare inca din 1957, iar Tony Curtis trebuia sa joace rolul principal. Pana la urma, abia anul trecut, filmul a putut fi realizat, la carma filmarilor aflandu-se nimeni alta decat Angelina Jolie. 

 


Birdman 
Regizor:  Alejandro González Iñárritu
Distributie: Michael Keaton, Edward Norton

 

La patru ani dupa "Biutiful", Alejandro González Iñárritu revine cu o comedie neagra. Acest film prezinta portretul unui fost star al filmelor cu super-eroi, interpretat de Michael Keaton, care incearca sa revina in actualitate si sa aiba din nou succes cu ajutorul unei piese pe Broadway. Din distributia peliculei mai fac parte Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts si Zach Galifianakis.

 

 

Whiplash 
Regizor: Damien Chazelle
Distributie: Miles Teller, J.K. Simmons
 

Un tanar muzician incearca sa isi faca un renume in industrie ca tobosar de jazz. Filmul, premiat la Sundance in 2014 cu Premiul Juriului si Premiul Publicului, urmareste provocarile, sacrificiiile si bataliile duse de tanar pentru a-si implini visul de-o viata. Regia ii apartine lui Damien Chazelle. Din distributie fac parte  Miles Teller, Melissa Benoist, J.K. Simmons.

 

 

American Sniper
Regizor: Clint Eastwood
Distributie: Bradley Cooper, Sienna Miller


American Sniper va reprezenta adaptarea autobiografiei lui Chris Kyle, un soldat in trupele Navy Seals si cel mai bun lunetist din armata americana. Pelicula va fi produsa de studiourile Warner Bros. iar in rol principal va juca Bradley Cooper, care este implicat si ca producator. Jason Hall ("Spread") se ocupa de scenariu. Din distributie face parte si Sienna Miller. Filmul urmeaza sa fie lansat pe 16 ianuarie 2015. Clint Eastwood semneaza regia.
 

 

Foxcatcher
Regizor: Bennett Miller
Distributie: Steve Carell, Channing Tatum
 

Scris de Max Frye si Dan Futterman (Capote), scenariul prezinta viata lui John du Pont (Steve Carell), un milionar pasionat de timbre si pasari, si, totodata, un schizofrenic paranoic, care construieste centrul de wrestling Team Foxcatcher pe proprietatea lui din Pennsylvania. Acesta reuseste sa il convinga pe Mark (Channing Tatum), un tanar luptator, sa se pregateasca alaturi de el pentru Olimpiada de la Seul. Dornic de afirmare si constant in umbra fratelui sau mai mare, David (Mark Rufflao), tanarul se muta acasa la John Du Pont, moment care il va aduce pe marginea prapastiei. In 1996, John Du Pont l-a asasinat pe castigatorul medaliei de aur la wrestling, David Schultz (Mark Ruffalo), fratele lui Mark,  despre care du Pont credea ca (asa cum s-a dovedit pe parcursul procesului) s-a implicat intr-o conspiratie internationala pentru a-l ucide.

 

Interstellar
Regizor: Christopher Nolan
Distributie: Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway

 

Interstellar este noul film regizat de Christopher Nolan, omul care schimba mentalitatile si perceptiile cu fiecare film pe care il lanseaza. Pelicula este bazata pe teoria fizicianului Kip Thorne care sustine existenta gaurilor de vierme. Astfel, povestea filmului va include calatorii in spatiu si timp, calatorii realizate de catre un grup de oameni de stiinta care ajung intr-o alta dimensiune.

 

ALTE POSIBILITATI

 

Gone Girl
Regizor: David Fincher
Distributie: Ben Affleck, Rosamund Pike


 

Wild
Regizor: Jean Marc Vallee
Distributie: Reese Witherspoon
 

Into the Woods
Regizor:
Distributie: Meryl Streep, Johnny Depp, Anna Kendrick

 

A Most Violent Year 
Regizor:
Distributie: Oscar Isaac, Jessica Chastain

 

Inherent Vice
Regizor:  Paul Thomas Anderson
Distributie: Joaquin Pheonix, Bill Murray


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies