marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) 5 moduri în care mersul pe jos te va menține sănătos

Mersul pe jos este o metodă excelentă pentru a-ți menține sănătatea și a-ți îmbunătăți starea de spirit.
(P) 5 moduri în care mersul pe jos te va menține sănătos

articole relationate

NU

NU

O simplă plimbare timp de 30 de minute în fiecare zi îți poate schimba, realmente, modul în care te simți, pentru că acest obicei pe care îți sugerăm să îl introduci în rutină îți va întări sistemul osos, va topi grăsimea de pe coapse și va da un boost fantastic mușchilor din întreg corpul.

Specialiștii în medicină au descoperit că simplul mers pe jos, în propriul ritm, te poate ajuta să stai departe de afecțiuni cardiace, diabet, osteoporoză sau chiar cancer. Unde mai pui că, spre deosebire de alte forme de activități sportive, mersul pe jos este gratuit și îl poți practica oricând, chiar și atunci când afară plouă sau a nins. 

 
Dacă ești curios să afli și alte beneficii ale mersului pe jos, te invităm să le descoperi în rândurile de mai jos.
 
1. Creșterea capacității cardiovasculare și pulmonare
 
Știai că o sesiune de mers pe jos poate fi echivalentă cu un antrenament la sala de fitness ca număr de calorii arse și stare fizică? Tot ce va trebui să faci va fi să încalți o pereche de pantofi de sport sau sandale comode și să menții un ritm constant al vitezei cu care te deplasezi. Vei simți la scurt timp cum poți respira mai ușor, în vreme ce inima ta va pompa mai bine sângele oxigenat.
 
2. Reducerea riscului de atac de cord

Tot pe același principiu, mersul pe jos te va ajuta să îți reduci la minimum, ba chiar să elimini complet riscul ca la un moment dat să te confrunți cu un atac de cord sau cu un infarct.
 
3. Ținerea sub control a tensiunii
 
Dacă ai probleme cu tensiunea și deseori analizele de sânge ți-au arătat o valoare ridicată a colesterolului, mersul pe jos este cea mai la îndemână formă de mișcare pe care o poți face pentru a ține sub control aceste rezultate. 
 
4. Creșterea rezistenței

Cu cât vei merge mai mult și mai des pe jos, cu atât anduranța ta la efort va crește. Vei simți în doar câteva săptămâni cum, de la un individ care gâfâia când urca scările, te-ai transformat într-unul care se mișcă cu mai multă energie ca oricând, fără să obosească. 
 
5. Scăderea în greutate
 
O greutate ideală pentru înălțimea ta nu te va ajuta doar să îmbraci hainele preferate fără grija că anumite forme vor ieși în evidență, ci te va și ajuta să îți menții sănătatea. Grăsimea în exces nu se va așeza doar pe șolduri și în zona abdomenului, ci și pe organele interne, ceea ce poate da naștere unor afecțiuni serioase. 
 
Cum să faci din mersul pe jos un obicei?
 
La fel ca în oricare altă situație când încerci ceva nou, primele zile pot fi mai dificile din punct de vedere al entuziasmului, după care totul va intra în rutină ca un obicei de care te vei bucura pe măsură ce îl vei practica. Așa cum îți spuneam și mai sus, prima condiție pentru a găsi mereu energie să ieși la plimbarea de 30 de minute zilnic este să încalți pantofi sport sau sandale comode. Iată care sunt cele 6 modele de sandale ce nu vor ieși niciodată din tendințe:
 
  • sandalele cu prindere în formă de T
  • sandalele cu prindere în șireturi
  • sandalele cu prindere rotundă
  • sandalele glam
  • sandalele de tip gladiator
  • sandalele simple
 
Secretul pentru un corp sănătos și bine proporționat obținut doar prin mers este ca plimbarea să fie făcută la o anumită intensitate, pe care englezii o numesc „Power Walk”, adică la o viteză care îți permite să vorbești, dar care nu îți dă voie să cânți. 

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies