marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Ești o mamă sportivă? Cum să alegi căruciorul potrivit pentru jogging

Atunci când devii mamă, prioritățile tale se schimbă radical, însă asta nu înseamnă că trebuie să uiți de tot ceea ce îți face plăcere. Cel mai simplu lucru pe care îl poți face pentru a îmbina foarte ușor viața de mamă cu pasiunile tale este să încerci să-ți introduci copilul în activitățile pe care le desfășori.
(P) Ești o mamă sportivă? Cum să alegi căruciorul potrivit pentru jogging
Dacă ești o fire sportivă, jogging-ul alături de bebelușul tău te va menține în formă, iar pe el îl va distra. Totuși, trebuie să te asiguri că ești pregătită pentru alergat așa cum se cuvine și că folosești un cărucior care îi oferă copilului tău confort și siguranță, iar ție foarte multă flexibilitate. Iată cum alegi produsul potrivit!

Îndreaptă-ți atenția către un cărucior sport

Dacă vrei să ieși la jogging împreună cu bebelușul tău, un cărucior obișnuit nu îi va asigura celui mic nici confortul și nici siguranța de care are nevoie.

Așadar, caută cărucioare sport la prețuri avantajoase, special concepute de producători pentru părinții care vor să se antreneze atunci când ies cu copiii la plimbare. Aceste tipuri de cărucioare au o greutate redusă, sunt versatile și ușor de manevrat chiar și cu o singură mână.
 

Optează pentru roți cu cauciucuri mari

Acesta este unul dintre criteriile care facilitează deplasarea, așa că tratează alegerea roților pentru cărucior cu mare atenție.

Trebuie să știi că pentru alergare nu sunt indicate roțile simple din plastic, ci cauciucurile mari cu cameră, ca la bicicletă sau cele din silicon.

Roțile mari și rezistente sunt perfecte pentru porțiunile de drum cu denivelări, pot atenua foarte bine șocurile și asigură un mers confortabil pe aproape orice suprafață. 
 

De regulă, cărucioarele cu trei roți sunt printre cele mai ușor de manevrat modele, iar cu cât roțile sunt mai mari cu atât căruciorul se va împinge mai ușor.

Atunci când alergi împingând un cărucior, rezistența pe care acesta o opune este asemănătoare cu senzația jogging-ului în pantă, de aceea este necesar un cărucior special, cu care să nu te simți ca la un antrenament de forță.
 

Ține cont de metoda de pliere

În alegerea căruciorului potrivit pentru jogging trebuie să iei în considerare și modul în care acesta se pliază, mai ales dacă vrei să-l iei cu tine pretutindeni și vrei să aibă o dimensiune restrânsă.

În cazul în care nu locuiești aproape de parc sa de terenul de sport, un cărucior cu sistem simplu de pliere de ideal și care este cât mai compact reprezintă alegerea perfectă, mai ales dacă nu ai prea mult spațiu în portbagajul mașinii.

Alege un sistem de siguranță în 5 puncte

Atunci când ieși la alergat împreună cu copilul tău e necesar ca acesta să beneficieze de siguranță ridicată. Un cărucior cu centuri în 5 puncte va preveni alunecare bebelușului și îl va susține atunci când tu alergi, fiind protejat în permanență indiferent de viteza cu care tu alergi.

Ia în considerare accesoriile căruciorului

Deoarece vei pleca aproape în fiecare zi la alergat cu copilul tău este important ca produsul ales să aibă și spații de depozitare unde vei putea pune lucrurile de care ai nevoie.

Suportul pentru pahar îți va aduce un plus de utilitate deoarece vei avea întotdeauna la îndemână o sticlă cu apă. Totodată, ia în calcul achiziționarea unui cărucior care să beneficieze de frână de mână și o curea de siguranță pe care să o pui în jurul taliei sau să o ții în mână pentru a preveni depărtarea căruciorului atunci când mărești viteza ori când alergi la vale.
 

Husele căruciorului trebuie să fie fabricate dintr-un material rezistent, care să facă față expunerii repetate la factorii de mediu.

Mai mult, ia în considerare cărucioarele care se pot închide aproape de tot și care au un geam transparent, ideale în special pentru primele luni de viață ale bebelușului. Un model cu cât mai multe trepte de rabatare îi va asigura confort sporit copilului, iar dacă acesta beneficiază de un mâner căptușit total sau parțial, mama va avea o priză cât mai bună.

De asemenea, este recomandat și ca mânerul să fie ajustabil din punct de vedere al înălțimii sau chiar reversibil, pentru a-l supraveghea întotdeauna pe cel mic.
 

Un cărucior sport de bună calitate va îmbunătăți considerabil stilul tău de viață activ. Ia în considerare alegerea unui produs sigur și confortabil pentru bebeluș și ușor de manevrat de către tine, iar sesiunile de jogging se vor transforma într-o adevărată relaxare!


Modifică setările cookies