Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Încălțăminte din piele naturală sau ecologică?

Care sunt criteriile în funcție de care îți alegi încălțămintea? Stilul, culoarea, ocazia în care o vei purta sunt doar câteva dintre ele, nu-i așa? Totuși, nu uita să acorzi o atenție deosebită materialelor din care sunt confecționați pantofii pe care ți-i dorești.
(P) Încălțăminte din piele naturală sau ecologică?
Alături de pielea naturală, pielea ecologică este și ea o variantă preferată frecvent de către mulți dintre noi atunci când ne aflăm în căutarea încălțărilor perfecte.
 
Ne asigură, însă, pielea sintetică gradul de confort și rezistența pe care ni le dorim atunci când vine vorba despre accesorii atât de importante precum sunt pantofii? 
 
Materialul dictează longevitatea încălțămintei
 
Fie că vorbim despre curele, genți sau jachete, materialul din care sunt confecționate dictează longevitatea acestor articole vestimentare.

Același principiu se aplică și în cazul pantofilor, așadar privește achiziționarea lor ca pe o investiție cu beneficii pe termen lung. De aceea, nu este indicat să optezi pentru încălțăminte cu design cool, în defavoarea unor pantofi poate nu la fel de atractivi, dar mult mai rezistenți.
 

Dacă îți dorești ca încălțările tale să treacă proba timpului, atunci cea mai bună variantă rămâne pielea naturală. Spre deosebire de materialele sintetice, așa cum este și pielea ecologică, aceasta prezintă o serie de avantaje greu de contestat.

Așadar, pe lângă rezistența sporită, pielea naturală își păstrează aspectul și proprietățile sezoane la rând. În plus, încălțămintea din piele oferă suport optim picioarelor, dar și confort termic indiferent de anotimp. Dacă ești în căutarea unor pantofi eleganți de damă confecționați din piele naturală, îi poți comanda de pe epantofi.ro. 

 
Prețul, un aspect important în alegerea pantofilor 
 
Prețul este un filtru important la care apelăm în orice decizie de cumpărare, inclusiv în alegerea obiectelor vestimentare și a accesoriilor pe care ni le dorim.

Pielea ecologică rămâne, în acest caz, o alternativă prietenoasă cu bugetul tău. În plus, acesta nu este unicul avantaj al materialului sintetic; îmbrăcămintea și încălțămintea din piele eco este alegerea perfectă dacă susții trendul eco-friendly. 
 

Mai mult decât atât, datorită tehnologiilor moderne folosite în industria producătoare de încălțăminte, articolele din piele sintetică pot imita perfect aspectul pielii suede (pielea întoarsă).
 
Reversul medaliei este reprezentat, însă, de faptul că pielea ecologică se strică mai repede, neavând rezistența pielii naturale. De asemenea, dacă îți dorești un confort termic sporit, nu este cea mai bună opțiune.

Și la capitolul durabilitate încălțările din piele sintetică au o bilă neagră, așa că nu ar trebui să te aștepți ca acestea să arate ca noi și peste ani. 

 
Pe de altă parte, pielea naturală are dezavantajul prețului ridicat, având în vedere costurile prelucrării sale. În plus, deoarece pielea naturală are o textură poroasă, este foarte posibil ca aceasta să absoarbă apa, neavând, deci, proprietăți impermeabile. 
 
Indiferent de alegerea pe care o faci, sfatul nostru este să nu te grăbești când pornești în căutare pantofilor perfecți. Probează mai multe modele, iar mai apoi alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine. 


Modifică setările cookies