marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) 4 moduri de a economisi bani cu decorarea camerei copilului

Pe măsură ce copilul crește, gusturile sale legate de aspectul camerei se vor schimba. Totuși, decorarea acestei încăperi poate fi un proces costisitor. Pentru a economisi bani, urmează sfaturile de mai jos!
(P) 4 moduri de a economisi bani cu decorarea camerei copilului
1. Recondiționează o parte din mobilier
 
Nu este necesar să schimbi toate elementele! Unele dintre ele pot fi și recondiționate. Spre exemplu, retapițează patul. Astfel, vei înlocui părțile uzate ale acestuia cu altele noi.

În dormitor este prezentă o noptieră care are câteva defecte? Pentru a o readuce la viață, folosește niște vopsea pe bază de latex. Înainte de a-i modifica culoarea, curăță suprafața, aplică lac și așteaptă să se usuce. Ca să faci o schimbare completă, înlocuiește și mânerele sau folosește un șablon cu model.

 
Poți utiliza și piese de mobilier din alte camere! De exemplu, poate există o masă pe care n-o mai folosești. Îi poți schimba acesteia aspectul și să o pui pe post de birou.

Iar dacă o parte din încăpere rămâne liberă, în loc să acoperi spațiul cu mobilă nouă, pune un covor pentru camera copilului de dimensiuni mari. Celui mic îi place să citească? Nici în acest caz nu trebuie neapărat să-i cumperi o bibliotecă! Poți crea una folosind câteva plăci de lemn, lipici, cuie și o bormașină.
 

2. Zugrăvește pereții singur
 
În felul acesta, o să scutești banii dați pe manoperă! Nu vei avea nevoie decât de vopsea, trafalet, amorsă și folie de plastic. Alege culori deschise, pentru a face spațiul interior să pară mai mare. Iar dacă este necesar, ocupă-te și de tavan. Începe de la margini și aplică dungi în zig-zag, apoi dă linii pentru uniformizare.
 
Vrei altă idee? Pune tapet în toată camera! Este ușor de îngrijit, acoperă imperfecțiunile din pereți și se găsește disponibil în mii de variante. În plus, poate rezista ani de zile și are costul redus.

Alege un model cu flori sau care înfățișează natura! Pentru a-l monta, aplică adezivul, apoi întinde rola și îndepărtează spațiile cu aer. Asigură-te și că nivelul de umiditate din încăpere este scăzut, fiindcă altfel există riscul de a se dezlipi.

3. Vopsește pardoseala
 
Dacă parchetul se află încă într-o stare bună, și acesta poate fi revopsit. Durează puțin și n-ai nevoie decât de vopsea pentru lemn, o pensulă și grunt. Primul pas este să pregătești suprafața, șlefuiește-o cu un șmirghel de granulație mare! Apoi, curăț-o folosind aspiratorul pentru a îndepărta praful și spală zona.

După ce se usucă, aplică amorsă și așteaptă. Repetă după o zi primul pas, deoarece lemnul tinde să acumuleze umiditate și există riscul de a se umfla. Aplică apoi vopseaua în straturi subțiri! Poți folosi atât o culoare uniformă, cât și un model. Lasă stratul de vopsea încă 24 de ore să se usuce și la final aplică încă unul transparent.
 

4. Optează pentru un design minimalist
 
Chiar dacă copilul tău are multe lucruri în cameră, nu îi trebuie neapărat și multă mobilă pentru acestea. Alege în schimb piese multifuncționale, cum ar fi dulapul 2 în 1! Când îl deschizi, în interior va fi o masă rabatabilă, pe care se pot așeza laptopul și alte obiecte. Cumpără și un fotoliu cu ladă de depozitare! Acesta este ideal pentru perne, pături sau lenjerii de pat.
 
Cum ar trebui să decorezi camera copilului?

Chiar dacă ai bugetul restrâns, cu puțină creativitate vei putea oricum să decorezi dormitorul copilului în așa fel încât
să-l mulțumești.

Recondiționează o parte din mobilier, vopsește pardoseala și optează pentru un design minimalist, alcătuit din piese multifuncționale! Ocupă-te singur de pereți și vei evita și costurile de manoperă. Nu este necesar să-i zugrăvești, deoarece poți folosi și tapet. Urmând sfaturile acestea, vei schimba aspectul camerei la un cost redus!


Cele mai citite

Vedete pe covorul roșu la Gala de Închidere TIFF 2022

După proiecția a aproximativ 200 de lungmetraje și scurtmetraje, întâlniri ale actorilor cu publicul, cine-concerte, expoziții, workshop-uri, dezbateri și experiențe cine-culinare, s-a tras Cortina peste TIFF 2022, nu înainte însă de-a invita publicul la o Gală de închidere spectaculoasă.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies