marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Izolarea acasă i-a convins pe gospodari să își izoleze casa mai bine

Cine stă acasă mai mult ca de obicei observă lucruri trecute cu vederea înainte: o piesă de mobilier care scârțâie, un toc de ușă care s-a desprins puțin, o tablă îndoită de vânt. Ia aminte și de o stare ba de răcoare, ba de căldură, vremea de afară fiind capricioasă – asupra disconfortului termic trebuie să își aplece atenția neapărat.
(P) Izolarea acasă i-a convins pe gospodari să își izoleze casa mai bine

articole relationate

Problemele vechi ale casei, identificate și rezolvate acum
 
Mereu este ceva de făcut la casă – atât la interior, cât și la exterior; atât la nivelul solului, cât și la acoperiș; atât la casa în sine cât și la grădină, inclusiv la gard. Se umblă foarte rar la izolația casei sau se izolează casa doar în faza construirii acesteia sau în faza renovării sale.
 
Cei care locuiesc într-o casă bătrânească în timp ce își construiesc una nouă, mai spațioasă și cu etaj, știu că frigul de pe hol chinuie pe mulți și trebuie să dispară iarna, și că pe timpul verii zăpușeala este dușmanul principal și că zgomotele diverse din curte și din stradă deranjează dacă ajung în casă.
 
Aceleași lucruri sunt din ce în ce mai cunoscute de cei care stau la casă și petrec mai mult timp acasă decât înainte. Dacă plănuiau să renoveze la anul, probabil că se gândesc să înceapă renovarea mai devreme, anul acesta, având în vedere că banii de concediu cu familia vor rămâne în mare parte necheltuiți.
 
Cei care se află în situațiile acestea ar face bine să se intereseze mai în amănunt despre ce înseamnă și cum se găsește o izolație termică bună, la ce ajută și cum se aplică. Iar dacă o aplică meșterii, specialiștii, care să fie acești specialiști și unde și cum pot fi ei găsiți și chemați?
 
Căldura radiază atât din pereți, cât și din ferestre, acoperiș și fundație. Peste tot unde se aplică, spuma poliuretanică blochează aproape tot transferul de căldură, păstrând o temperatură uniformă și plăcută în casă pentru mai mult timp – lucru care ajută și la consumul mai mic de energie al centralei termice sau al aparatului de aer condiționat.
 
Gospodarii buni aleg materiale izolatoare performante
 
Performanța unui material folosit ca izolație termică se află în strânsă legătură cu conductivitatea termică. Spuma izolatoare are cel mai bun coeficient de conductivitate termică dintre toate materialele folosite în izolații.
 
Tot ea joacă rol de spumă antifonică, deci de izolator fonic dacă se aplică în varianta ei cu celulă închisă. Izolarea fonică este, de asemenea, importantă pentru crearea și menținerea altui tip de confort, cel fonic – mașinile de pe stradă nu se vor mai auzi, televizorul de dincolo nu se va mai auzi aici, iar hârjoneala copiilor de la etaj nu se va mai auzi la parter.
 
O casă neizolată este mai degrabă un biet imobil sortit deteriorării rapide și un loc în care o familie întreagă se va chinui mereu. Izolația termică și spuma antifonică ce pot rezolva totul pot fi una și aceeași, ea putând fi aplicată în stratul optim, cu rapiditate și prin toate cotloanele de o firmă.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies