marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pacific Rim: de ce fug americanii de productia care anunta cel mai mare razboi dintre monstri si roboti si ce sanse are sa ajunga un esec de proportii

Peste 3 saptamani, pe 12 iulie, in cinematografele din SUA si Romania, ajunge Pacific Rim, probabil cel mai mare film cu monstri si roboti facut vreodata. Regizat de Guillermo del Toro, pelicula se anunta un regal de efecte speciale si vine cu o idee interesanta, insa ce sanse sunt sa devina un adevarat blockbuster.

Pacific Rim: de ce fug americanii de productia care anunta cel mai mare razboi dintre monstri si roboti si ce sanse are sa ajunga un esec de proportii

 

Cei de la Variety au publicat un material in care se intreaba daca Pacific Rim nu risca sa devina un al doilea Battleship, un film plin de actiune si efecte speciale, dar care a dezamagit total cinefilii prin lipsa de substanta si personaje total neverosimile.


Pacific Rim
nu sta bine nici in randul spectatorilor, care dupa primele vizionari ale trailerelor nu au fost foarte convinsi. Pacific Rim se scalda in ape tulburi, fiind ultimul film produs si promovat impreuna de Legendary Pictures si Warner Bros, dupa ce cele doua mari studiouri au anuntat ca renunta la un parteneriat de 8 ani.

 

 

Cei de la Variety sustin ca bugetul lui Pacific Rim a fost intre 180-220 de milioane de dolari, inclusiv pentru promovare, insa din aceasta suma doar 25% a fost oferita de Warner Bros, cei mai mult bani fiind furnizat de Legendary Pictures. Producatorii sustin ca inca investesc in promovarea filmului, desi vizibilitatea este mai scazuta fata de alte super productii: "Suntem curajosi si cred ca putem intoarce situatia in avantajul nostru. " s spus  Dan Fellman, de la Warner Bros.


Insa, cei de la Variety scriu ca este inevitabila comparatia intre Battleship si Pacific Rim. Battlehsip, un fel de Transformers pe apa, a avut un buget de 200 de milioane de $, dar a incasat doar 300 de milioane de $, mult prea putin pentru un astfel de buget. In toata campania de promovare, accentul s-a pus pe robotii gigantici si aproape deloc pe poveste, iar asta i-a indemnat pe o parte dintre fani sa zica pas productiei.

 

 


De altel, in primele sondaje realizate in SUA, cinefilii nu cunosc multe detalii despre filmul Pacific Rim si nici nu au intentia sa se duca la el, scriu cei de la Movies.com. Problema principala ar fi ca in nici unul dintre materialele de promovare nu s-a pus accent si pe personaje, ci doar pe roboti. Primul trailer a starnit interesult multora dupa ce arata o lupta giganta intre roboti si monstri, dar de aici, toate trailerele au mizat pe acest aspect. Singurul element uman demn de retinut este Idris Elba, intr-o scena in care urla ca "azi, anulam Apocalipsa". Insa cinefilii nu cunosc nici detalii si nici personajele, iar asta i-ar putea indeparta.

 

 

In prima jumatate a acestei veri, Hollywood-ul a oferit destule filme in care tema principala a fost distrugerea, de la G.I. Joe Retaliation si pana la Man of Steel, iar publicul a inceput sa caute deja altfel de productii.  Cei de la Movies.com scriu ca primele impresii despre Pacific Rim au fost foarte bune si ca cei care au vazut filmul dar nu pot sa spuna nimic conform embargoului, au laudat toate personajele si toti actorii, mentionand ca in acest film sunt in egala masura importante si personajele si actiunea.


Mai sunt 3 saptamani, iar Warner Bros ar avea timp suficient sa continuie promovarea punand accentul si pe personaje, insa  daca cifrele nu vor fi pe masura asteptarilor asta nu inseamna ca Pacific Rim este un film prost, din contra, dupa primele reactii, s-ar putea sa fie una dintre cele mai mari surprize ale anului.

 

 

Regizat de Guillermo del Toro  Pacific Rim este un science fiction ce aduce pe marile ecrane un razboi roboti vs. monstri. Cand extraterestri giganti, numiti Kaiju ( un soi de Godzilla)  se ridica din ape si iau cu asalt omenirea, cauzand pagube imense incepe un razboi care consuma resursele Planetei ani la rand. Pentru a le tine piept, oamenii au inventat arme pe masura: roboti uriasi – Jaggeri – controlati in mod simultan de doi piloti, ale caror minti sunt interconectate printr-o punte neurala. In ciuda tuturor eforturilor, infrangerea pare iminenta, iar singura speranta a locuitorilor de pe Terra o reprezinta doi eroi neobisnuiti – un fost pilot a carui glorie a apus de mult (Charlie Hunnam) si un viitor pilot-femeie ale carui calitati nu au fost inca testate (Rinko Kikuchi) .

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies