marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Paul Thomas Anderson este pe cale sa dea lovitura inca o data: The Master, cel mai discutat film al momentului, este cotat cu cele mai mari sanse la Oscarurile din 2013

Sezonul pariurilor pentru marele trofeu care va fi acordat in februarie 2013 de Academia de Film Americana a inceput deja, la Venetia, unde se desfasoara in aceasta perioada unul dintre cele mai vechi si mai importante festivaluri de specialitate.

Paul Thomas Anderson este pe cale sa dea lovitura inca o data: The Master, cel mai discutat film al momentului, este cotat cu cele mai mari sanse la Oscarurile din 2013

The Master este prima productie semnata de Paul Thomas Anderson dupa marele succes din 2007, There Will Be Blood. Subiectul, care se contureaza pe baza unei teme mult disputate in aceasta perioada, scientologia, face din filmul lui Anderson una dintre cele mai controversate pelicule ale momentului, in contextul in care divortul lui Tom Cruise si Katie Holmes pare sa fi fost provocat tocmai de neintelegerile de natura religioasa dintre cei doi.


In The Master, Philip Seymour Hoffman interpreteaza rolul Lancaster Dodd, un intelectual carismatic cunoscut si sub numele The Master, iar Joaquin Phoenix il interperteaza pe Freddie Sutton, un pierde-vara alcoolic care devine mana lui dreapta si incepe sa-si puna intrebari in legatura cu felul in care actioneaza mentorul sau extrem de manipulator.  Personajul jucat de Philip Seymour Hoffman -  Lancaster Dodd este inspirat  de Ron Hubbard, un scriitor american de fictiune si lider religios care a fondat Biserica scientologica.


Drama nu isi propune sa ofere raspunsuri legate de fenomenul bisericilor relativ nou infiintate, ca cea scientologica ori a mormonilor, ci exploreaza nevoia omului de a crede intr-o forta superioara si arata cum un sistem de credinta ajunge sa devina o religie de sine statatoare.

 


Filmul The Master a fost primit diferit de criticii prezenti la Festivalul de Film de la Venetia. Nu toti s-au declarat placut impresionati de productia lui Paul Thomas Anderson, insa cei mai multi au apreciat drept "perfecta" prestatia actorilor Philip Seymour Hoffman si Joacquin Phoenix.


Pe Twitter, cinefilii au scris ca The Master este cel mai bun film din 2012 si Paul Thomas Anderson merita titlul de cel mai bun regizor al generatiei sale. Justin Geber a scris pe Twitter: "The Master este cel mai bun film din 2012. Wow". Un alt fan a scris: "Un film cu interpretari exceptionale, expus senzational pe pelicula de 70 mm si care mi-a adus aminte tot timpul de Nasul".


Regizorul de 42 de ani nu are decat 6 lungmetraje, toate scrise si regizate de el: Hard Eight (1996), Boogie Nights (1997), Magnolia (1999), Punch-Drunk Love (2002), There Will Be Blood (2007) si The Master (2012), toate cotate extraordinar de bine. Are 5 nominalizari la Oscar pentru Boogie Nights (1997), Magnolia (1999) si There Will Be Blood (2007).


Filmul The Master se lanseaza in SUA pe 12 octombrie in SUA. In Romania nu are inca o data de lansare stabilita.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies