marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Master, numit cel mai bun film din 2012: Paul Thomas Anderson este considerat de cinefili cel mai bun regizor al generatiei sale. Cum a impresionat pelicula sa la Venetia

Desi nu are decat 6 filme in palmares, Paul Thomas Anderson impresioneaza de fiecare data. Dupa There Will Be Blood, considerat cel mai bun film din ultimul deceniu, Anderson a uluit inca o data, cu pelicula The Master, pe care criticii o numesc la unison "o capodopera".

The Master, numit cel mai bun film din 2012: Paul Thomas Anderson este considerat de cinefili cel mai bun regizor al generatiei sale. Cum a impresionat pelicula sa la Venetia

 

Dupa premiera de la Venetia, criticii nu s-au zgarcit deloc cu cuvinte de lauda si recenzii pozitive la adresa filmului The Master. Unii dintre ei afirma chiar ca acesta este filmul anului 2012 si ca Paul Thomas Anderson este cel mai stralucit regizor din generatia sa.

 

In The Master, Philip Seymour Hoffman interpreteaza rolul Lancaster Dodd, un intelectual carismatic cunoscut si sub numele The Master, iar Joaquin Phoenix il interperteaza pe Freddie Sutton, un pierde-vara alcoolic care devine mana lui dreapta si incepe sa-si puna intrebari in legatura cu felul in care actioneaza mentorul sau extrem de manipulator.  Personajul jucat de Philip Seymour Hoffman -  Lancaster Dodd este inspirat  de Ron Hubbard, un scriitor american de fictiune si lider religios care a fondat Biserica scientologica.

 

Pelicula se anunta o satira la adresa scientologiei si a altor miscari religioase de acest tip. Philip Seymour Hoffman joaca un intelectual carismatic care coaguleaza in jurul lui o miscare religioasa, in anii '50, impreuna cu un alt barbat, un betiv, fara ocupatie (Joaquin Phoenix). Mihai Malaimare Jr. semneaza imaginea, Johnny Greenwood (Radiohead) – muzica, iar David Crank (Tree of Life), scenografia. The Master este primul film al lui Paul Thomas Anderson  la care acesta nu lucreaza cu Robert Elswit pentru imagine, colaborand in schimb cu Mihai Malaimare Jr.
 

 


The Master
a fost cel mai asteptat film de Venetia si reactiile au fost pe masura. Pe Twitter, cinefilii au scris ca The Master este cel mai bun film din 2012 si Paul Thomas Anderson merita titlul de cel mai bun regizor al generatiei sale. Justin Geber a scris pe Twitter: "The Master este cel mai bun film din 2012. Wow". Un alt fan a scris: "Un film cu interpretari exceptionale, expus senzational pe pelicula de 70 mm si care mi-a adus aminte tot timpul de Nasul".


"The Master al lui Paul Thomas Anderson este puternic, captivant si te va lasa perplex. Doua aspecte sunt cu totul deosebite: tehnica cinematografica si portretele cutremuratoare ale personajelor realizate de Joaquin Pheonix si Phillip Seymour Hoffman, doi oameni total diferiti, care devin importanti unul pentru celalalt. Joaquin Pheonix pare sa se piarda pe el insusi in personajul sau. Aparitia sa este hipnotizanta: cu buza stramba, spatele tras si o mimica pe care nu o poti uita usor, dar care reflecta starile unui om nesigur si chinuit, Pheonix portretizeaza un om aflat pe marginea prapstiei, disperat si singur" scriu cei de la Hollywood Reporter.

Cei de la The Guardian au fost pe deplin impresionati de film. Ambii critici, Peter Bradshaw si Xan Brooks au oferit cate 5 stele filmului, pe care il considera o capodopera.
 


"Festivalul de la Venetia a parut palid si sec pana cand a aparut The Master. Povestea epica a lui Anderson pare un ajutor pentru un suflet chinuit. Joaquin Pheonix ofera o interpretare de zile mari, poate cea mai buna din cariera sa. Reflecta perfect durerea si chinurile sufletesti ale personajului sau. Marea idee a filmului este ca stiinta greseste si ca Pamantul exista de triliarde de ani. Cei care au trait viata pe Pamant sunt asemeni papusilor Matryoshka, contin inlauntrul lor urma a o multitudine de vieti anterioare si traume pe care la aduc cu ei de-a lungul mileniilor. Odata ce deblochezi aceste vieti, reusesti sa atingi limitele cerului si poti aduce pacea pe Pamant. The Master este ciudat si neobisnuit, la fel si ideile sale. Pana la urma, cum salvezi un suflet pierdut?" a scris Xan Brooks pentru The Guardian si i-a acordat filmului 5 stele.

 

Peter Bradshaw a scris in recenzia sa pentru The Guardian: "Drama scientelogica a lui Paul Thomas Anderson, in care Joaquin Pheonix straluceste, este o drama psihologica profunda despre vietile marginalizate si suflete pierdute, dar si despre sarlatanismul unei filosofii. De la Paul Thomas Anderson te astepti intotdeauna la ceva special, si exact asta a facut-o si acum. Interpretarea lui Joaquin Pheonix este total diferita de ce a facut pana acum si il pune pe podium alaturi de Al Pacino si Robert De Niro in tinerete. Thomas Anderson reuseste sa faca o analiza profunda asupra formelor de nebunie ascunse inlauntrul sufletului, care nu sunt mentionate de istorie si care macina individul pana la moarte. The Master este un film greu de digerat, care pe unii ii poate exaspera, dar interpretarea lui Joaquin Pheonix il transforma intr-un film care trebuit obligatoriu vazut".
 

Si cel de la The Telegraph au acordat 5 stele filmului: "Dupa vizionare, The Master devine un punct de reper in cinematografia americana, iar cuvintele "indraznet" si "extraordinar" par lipsite de forta cand vine vorba de acest film".

 

Regizorul de 42 de ani nu are decat 6 lungmetraje, toate scrise si regizate de el: Hard Eight (1996), Boogie Nights (1997), Magnolia (1999), Punch-Drunk Love (2002), There Will Be Blood (2007) si The Master (2012), toate cotate extraordinar de bine.  Are 5 nominalizari la Oscar pentru Boogie Nights (1997), Magnolia (1999) si There Will Be Blood (2007).

 


Paul Thomas Anderson a recunoscut ca  Lancaster Dodd, care se autodescrie ca scriitor, capitan, fizician si filozof, a fost inspirat de L. Ron Hubbard, omul care a pus bazele scientologiei. Imediat ce presa a prins aceasta informatie, The Master a devenit filmul lui Anderson despre scientologie. "Am fost naiv" a povestit regizorul pentru Newsweek. "Trebuia sa stiu ce vor intelege oamenii. Insa daca te astepti sa gasesti un expozeu despre aceasta religie controversata ai gresit filmul."


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies