marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pedro Almodovar, record de ovații la Festivalul de Film de la Veneția, după proiecția celui mai recent film al său

Regizorul din La Mancha a primit cel mai lung omagiu la La Mostra după proiecția primului său lungmetraj în limba engleză, „The Next Room”.

Pedro Almodovar, record de ovații la Festivalul de Film de la Veneția, după proiecția celui mai recent film al său
Ovație istorică pentru Pedro Almodovar la Veneția. Ceea ce a început ca aplauzele obișnuite pentru echipa unui film după proiecția acestuia a sfârșit prin a deveni un omagiu de 17 minute - cel mai lung de la această ediție a festivalului internațional de film - cu care regizorul din La Mancha a bătut un nou record la La Mostra.
 
Pedro Almodovar prezenta „The Next Room”/„Camera de alături”. Cu Tilda Swinton și Julianne Moore în rolurile principale, filmul, primul lungmetraj în limba engleză al regizorului originar din La Mancha, abordează teme precum euthanasia, în povestea prieteniei dintre două femei.



 

 
Vizibil emoționat și flancat de cele două vedete ale filmului său, cineastul și-a exprimat recunoștința pentru felul în care a fost primit filmul său. La conferința de presă, care avusese loc în aceeași zi de luni, dar dimineața, discursul regizorului fusese aplaudat și el la scenă deschisă.



 

 
Aceasta este a cincea prezență a lui Pedro Almodovar la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, care i-a acordat Leul de Aur de Onoare în 2019. Prima sa apariție a fost în 1983, cu „Entre tinieblas”. Apoi, după cinci ani, a revenit cu „Mujeres al borde de un ataque de nervios”, iar în 2020, cu „La voz humana”, prima sa creație în limba engleză, deși în acest caz a fost un scurtmetraj. Ultima de până acum a fost în 2021, cu „Parallel Mothers”.



 

 
Lista câștigătorilor ediției din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Veneția va fi anunțată sâmbătă, 7 septembrie.

FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies