marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Personajul anului la cinema: cei mai iubiti eroi de pe marile ecrane in 2012

Cinefilii din intreaga lume s-au bucurat in 2012 de filme foarte bune, din toate genurile. De la comedie la science-fiction, anul acesta a avut filme impresionante, populate de personaje geniale. De la ursuletul destrabalat Ted si pana la David, androidul rece din Prometheus, 2012 a adus cateva personaje memorabile pe ecrane.

Personajul anului la cinema: cei mai iubiti eroi de pe marile ecrane in 2012

 


11. Cid (Pierce Gagnon, Looper)


Cid este un personaj cheie pentru filmul SF Looper: acesta schimba complet povestea atunci cand intra in peisaj. La 7 ani, Pierce Gagnom are toate sansele sa devina inca un copil-actor minune al Hollywoodului, dupa ce a impresionat pe toata lumea cu capacitatea sa de a imbina umorul cu o rautate sadica, asa cum i se cerea. Pana si regizorul Rian Johnson spune ca Looper nu ar fi fost la fel fara el: "Uitandu-ma in urma sunt putin speriat ca am lasat tot filmul sa depinda de interpretarea lui si rolul sau. Dar a fost excelent, rar gasesti un copil capabil sa faca ce a facut el. Le facea fata cu brio lui Emily Blunt si Joseph Gordon-Levitt in toate scenele". Ce-i drept, micutul Pierce a creat un personaj care iti ramane in minte mult timp dupa ce vezi Looper.

 

10. Forrest Bondurant (Tom Hardy, Lawless)

Tom Hardy, maraind si imbracat in pulover ponosit, in Lawless este una dintre cele mai tari imagini din 2012 din filme. Tom Hardy a creat unul dintre cele mai interesante si carismatice personaje de pe marile ecrane in acest an, chiar daca nu vorbeste foarte mult. Prezenta lui insa este electrizanta: Forrest Bondurant este un pesonaj care iti iese greu din cap. Hardy a creat un personaj care a devenit neasteptat de placut, asa cum facea Brad Pitt in Snatch sau Benicio del Toro in The Usual Suspects.

 

9. Freddie Quell (Joaquin Phoenix, The Master) / Lancaster Dodd (Philip Seymour Hoffman, The Master)

The Master, filmul regizat de Paul Thomas Anderson, are in centru doua personaje atat de puternice si de legate intre ele incat nu poti sa alegi intre ele. Freddie si Lancaster par complet diferiti, insa fiecare oglindeste defectele si slabiciunile celuilalt. Joaquin Pheonix si Philip Seymour Hoffman sunt sclipitori si construiesc doua dintre cele mai complexe personaje din carierele acestora.
 



8. Richard Parker (The Life Of Pi)

Tigrul din Life of Pi nu este un tigru obisnuit. Life of Pi este un film extraordinar pe multe planuri, dar tigrul pe nume Richard Parker este un adevarat personaj in ecranizarea epica a lui Ang Lee. El nu e doar un companion bland pentru Pi, eroul filmului, ci un adevarat luptator, care isi scoate ghearele si coltii atunci cand e cazul. Desi e realizat CGI, Richard Parker nu da niciodata senzatia ca e doar o felina mare pe ecran, ci un erou care te face sa-l iubesti, sa te temi de el si sa simti compasiune pentru el.

 

7. Hulk (Mark Ruffalo, The Avengers)

Hulk..smash! Hulk a fost un personaj cu o aventura plina de peripetii pe marile ecrane, insa in The Avengers eroul Marvel a aratat mai bine ca niciodata. Desi este mereu furios, aici furia lui Hulk a dat nastere unui alt ingredient important: umorul. Dintre toti super eroii Marvel din blockbusterul The Avengers, Hulk a iesit de departe invingator.

 

6. Ted (Seth MacFarlane, Ted)

Destrabalat, cinic, crud si cel mai important, amuzant: asta a fost reteta cu care ursuletul Ted a cucerit pe toata lume anul asta. Seth McFarlane putea foarte usor sa dea gres cu ursuletul lui CGI, dar Ted e irezistibil si nu ai cum sa nu-l adori. Succesul de box-office i-a determinat deja pe producatorii de la Paramount sa continue aventurile, asa ca vom avea parte si de Ted 2.

 


5. David (Michael Fassbender, Prometheus)

Ridley Scott a reusit sa divizeze cinefilii in acest an cu mega productia Prometheus: unii l-au iubit, altii l-au urat. Insa nimeni nu i-a putut rezista androidului David din Prometheus, unul dintre cele mai interesante personaje create in 2012. Daca, de obicei, Fassbender creeaza personaje vii si pline de trairi, aici, actorul britanic a reusit sa isi "inghete" orice fel de emotie pentru a crea un android rece, cu un look a la Peter O'Toole si cu intentii ascunse. Inca dinaintea lansarii, fanii au fost innebuniti dupa David, dupa ce au vazut clipurile virale cu prezentarea lui. David a fost cea mai buna parte din Prometheus, au spus criticii la unison. Acesta se pare ca va avea un rol foarte important in Prometheus 2, o veste care nu poate decat sa ii bucure pe fanii actorului britanic.



4. Selina Kyle (Anne Hathaway, The Dark Knight Rises)

Anne Hathaway s-a intrecut pe sine in The Dark Knigt Rises, unde a creat un personaj electrizant, de la care nu iti poti lua ochii. O Catwoman moderna, independenta si vicleana, Selina Kyle a fost o surpriza de proportii in blockbusterul lui Christopher Nolan si nu este doar unul dintre cele mai bune personaje feminine din 2012, dar si unul dintre cele mai fascinante personaje ale anului, complex, dar si foarte real.



3. Bilbo Baggins (Martin Freeman, The Hobbit: An Unexpected Journey)

Stia ceva Peter Jackson cand a decis sa isi schimbe programul filmarilor la The Hobbit: An Unexpected Journey special pentru a-l avea in distributie pe Martin Freeman. Dupa ce vezi filmul, intelegi de ce nimeni nu era mai potrivit decat Martin Freeman pentru acest rol. Pe Bilbo il iubesti inca de prima data cand il vezi si asta pentru ca Freeman i-a adus umor, o usoare stare de nedumerire, dar a stiut perfect si cand sa-l transforme intr-un erou. Bilbo e un personaj cu mai multe fatete, iar Freeman le surprinde perfect pe toate.
 


 

2. Raul Silva (Javier Bardem, Skyfall)

Oh...Mr. Bond, este doar una dintre replicile cu care Javier Bardem i-a cucerit pe toti in Skyfall. Seria James Bond avea nevoie de un erou negativ complex si bine interpretat, iar Javier Bardem a fost cea mai buna alegere pentru rolul lui Raoul Silva, un inamic dotat intelectual, cu abilitati tehnice foarte dezvoltate si cu un umor negru deosebit. Cele mai bune parti din Skyfall au fost cele de dialog dintre Daniel Craig si Javier Bardem. Actorul de origine spaniola a realizat unul dintre cele mai bune personaje negative din toata franciza James Bond, iar urmatorul actor care ii va calca pe urma va avea o treaba extrem de grea de facut.



 


1. Bane (Tom Hardy, The Dark Knight Rises)


Cinefilii din intreaga lume au fost extrem de curiosi sa vada cum va arata Bane, dupa ce s-a aflat ca el va fi eroul negativ cu care se va lupta Batman in The Dark Knight Rises. Insa, asteptarile au fost intrecute pentru ca Bane, interpretat superb de Tom Hardy, este de departe cel mai fascinant personaj din 2012 de pe marile ecrane. Sinistru, violent, infricosator si cu o voce dubioasa, Bane este genul de personaj care iti bantuie gandurile mult timp dupa ce parasesti sala de cinema. Bane e genul de individ caruia nu ii este frica de nimic, imprevizibil si care socheaza prin abilitatea sa de a descoperi noi moduri de a se razbuna. Multi au facut comparatie intre el si Jokerul, inamicul lui Batman din The Dark Knight, insa n-are nici un sens, pentru ca cei doi fac parte din categorii diferite. Bane este personajul anului 2012 pentru ca este complex, inspaimantator si care iti da fiori de fiecare data cand te uiti la el.

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies