marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Poate un film sa schimbe alegerile in SUA? Seal Team Six, primul film despre asasinarea lui Osama bin Laden, acuzat de propaganda

Filmul Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden anuntat de postul de televiziune National Geographic pentru data de 4 noiembrie, cu doua zile inaintea alegerilor prezidentiale americane, din 6 noiembrie a ajuns in centrul unei noi polemici politice care a luat proportii in ultimele zile. Mai nou un grup de fost agenti CIA si SEAL incearca sa stranga donatii pentru o campanie anti Obama cu reclame difuzate pe TV in timpul premierei peliculei.

Poate un film sa schimbe alegerile in SUA? Seal Team Six, primul film despre asasinarea lui Osama bin Laden, acuzat de propaganda


Concurent cu filmul Zero Dark Thirty, regizat de Kathryn Bigelow, Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden este primul film despre operatiunea comandoului de elita SEAL din 2 mai 2011, cand Osama bin Laden a fost descoperit in ascunzatoarea din Abbottabad, Pakistan si ucis.

Presedintele Barack Obama a autorizat personal aceasta misiune, iar momentul a devenit cel mai important din cariera politica a sa. Faptul ca documentarul va avea premiera cu doar doua zile inainte de alegerile prezidentiale americane a atras acuzatii de partizanat a postului National Geographic Channel. Acuzatii au fost trimise si in dreptul influentului producator Harvey Weinstein care a produs filmul regizat de John Stockwell si cu o distributie formata din Cam Gigandet, Anson Mount si Freddy Rodríguez. 


National Geographic a primit deja amenintari din partea extremistilor musulmani, insa mai nou un grup de fosti luptatori SEAL si agenti CIA care formeaza organizatia OPSEC cu orientari republicane a demarat online o campanie de strangere de fonduri pentru a crea o serie de spoturi TV anti Obama care sa fie lansate in timpul premierei pe TV a filmului Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden, scrie movieline.com.


Harvey Weinstein, un sustinator important al lui Barack Obama, a organizat in luna august o strangere de fonduri pentru Barack Obama, in cadrul unei cine, la care fiecare dintre cele 50 de persoane participante a trebuit sa plateasca o suma de 35.800 de dolari. Weinstein a fost insotit la acest eveniment de actrita Anna Hathaway, de scenaristul Aaron Sorkin si de redactorul-sef al editiei americane a revistei Vogue, Anna Wintour. Printre filmele pe care le-a produs Harvey Weinstein se numara "Pacientul englez", "Artistul", "Luptatorul", "Discursul regelui". In 1999, a primit un premiu Oscar pentru filmul "Shakespeare indragostit".


Scris de Kendall Lampkin,Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden, numit initial Code Name: Geronimo, se concentreaza pe cele 3 grupuri implicate in uciderea liderului terorist Osama bin Laden: echipa SEAL, echipa CIA care a condus operatiunea si agentii americani din Pakistan. "Filmul meu nu e propaganda. Este povestea agentilor care au lucrat intr-o sincronizare perfecta pentru a-l prinde pe Bin Laden" a declarat John Stockwel. Acelasi subiect este si in centrul filmului Zero Dark Thirty a regizoarei Kathryn Bigelow. Insa nici acesta nu a fost lipsit de controverse.


Zero Dark Thirty este scris de Mark Boal, un jurnalist american, scenarist si producator de film care a fost premiat cu Oscar pentru scenariul de la The Hurt Locker (2009). Vara trecuta Pentagonul si CIA-ul au publicat o serie de documente prin care acuzau Casa Alba ca a dezvaluit informatii secrete desprea moartea lui Osama bin Laden catre Mark Boal si Kathryn Bigelow. Producatorii au negat aceste acuzatii, au mutat data de lansare dupa alegerile din SUA si au anuntat ca presedintele Obama nu va aparea deloc in film ca personaj pentru a evita politizarea acestuia.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies