marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Povestea care l-a facut pe Steven Spielberg sa planga: ce l-a inspirat sa faca War Horse, calul care nu a putut fi ucis de nemti

Steven Spielberg revine cu o drama de razboi la 13 ani dupa Saving Private Ryan premiat cu 5 Oscaruri si la 18 dupa Schindler's List care a luat nu mai putin de 7 Oscaruri. Pelicula War Horse, o drama emotionanta desfasurata in Europa Primului Razboi Mondial i-a impresionat pe criticii americani la primele screening-uri din aceasta saptamana.

Povestea care l-a facut pe Steven Spielberg sa planga: ce l-a inspirat sa faca War Horse, calul care nu a putut fi ucis de nemti

War Horse/Calul de lupta se inspira din romanul omonim al lui Michael Morpurgo publicat in 1982, ii are in distributie pe Tom Hiddleston, Jeremy Irving si Emily Watson si se anunta o drama de razboi cu mari sanse la premiile Oscar din 2012.

Trebuie sa fii de piatra sa nu plangi la acest film, pe langa drama emotionanta, soundtrackul semnat de John Williams este tulburator - au fost primele reactii. 9 filme senzationale de vazut in decembrie la cinema

Povestea unui tanar soldat Albert si a armasarului acestuia, intre care se leaga o prietenie extraordinara a cucerit publicul dupa adaptarea ei pentru o piesa de teatru cu acelasi nume, de mare succes in Marea Britanie in 2007 si care mai tarziu a ajuns si pe Broadway ( in 2011 a luat 5 premii Tony)

Primul care i-a atras atentia lui Steven Spielberg asupra romanului pentru copii a fost producatorul de film si colegul sau Kathleen Kennedy. Spielberg a vazut piesa in 2010 si a marturisit dupa ce a citit si romanul ca a fost impresionat pana la lacrimi. Peste 10 milioane de cai au murit in Primul Razboi Mondial. Legendele lor si istorisirile veteranilor de razboi despre curajul animalelor in lupta cu fortele germane l-au inspirat pe Michael Morpurgo sa scrie cartea. In decembrie 2009, studiourile DreamWorks au achizitionat drepturile pentru producerea filmului.


"Mesajul si emotia povestii pot fi simtite pretutindeni in lume" a declarat regizorul in 2010 impresionat profund de prestatia actorilor de teatru in War Horse. Filmul care a beneficiat de un buget de 90 de milioane de dolari este prima explorare a lui Spielberg in mrejele Primului Razboi Mondial. "S-au tot facut filme despre Al Doilea Razboi Mondial, insa primul pare un subiect uitat aici in America" a povestit regizorul.


Scenariul de la War Horse a fost semnat de Lee Hall si Richard Curtis care au colaborat cu autorul Michael Morpurgo. Filmul ii are in centru pe britanicul de 20 de ani Jeremy Irvine care interpreteaza rolul fiului unui fermier englez - Albert - ce leaga o prietenie stransa de calul pe care il antreneaza si imblanzeste - Joey. Cand acesta este vandut armatei britanice de catre tatal lui Albert, Joey este trimis pe front si incepe o calatorie plina de aventuri extraordinare, impresionandu-i pe cei de care se leaga pe campul de lupta. Albert nu-l poate uita si se inroleaza in ciuda varstei fragede pentru a pleca in cautarea prietenului sau.

Acesta este primul film al lui Spielberg care va fi editat digital si ca toate productiile regizorului a fost filmat in mare secret si invaluit in mister. In timpul filmarilor incepute in august 2010, in Hampshire, Marea Britanie, pelicula a purtat "numele de cod" - Dartmoor.


"Spielberg este un mare povestitor si un copil. Adora povestile si este cel mai bun in a le spune pe marele ecran. Este extraordinar sa intalnesti pe cineva cu atata entuziasm" a declarat scriitorul Michael Morpurgo. Jeremy Irvine l-a impresionat atat de mult pe Spielberg incat acesta i-a oferit primul sau rol pe marele ecran. Filmarile desfasurate in intregime in Anglia au fost intense: peste 80 de cai au fost folositi in timpul productiei. Filmul are premiera in SUA pe 30 decembrie iar in Romania ajunge in februarie 2012.

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies