marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pozitia copilului: filmul va avea proiectie speciala pentru nevazatori la TIFF

Filmul "Pozitia copilului", castigator al trofeului "Ursul de aur", va avea o proiectie speciala in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, miercuri, la ora 17.00, la cinematograful Arta din Cluj-Napoca, pelicula fiind accesibilizata pentru nevazatori de Fundatia Cartea Calatoare.

Pozitia copilului: filmul va avea proiectie speciala pentru nevazatori la TIFF

Filmul Pozitia copilului, castigator al trofeului "Ursul de aur", va avea o proiectie speciala in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, miercuri, la ora 17.00, la cinematograful Arta din Cluj-Napoca, pelicula fiind accesibilizata pentru nevazatori de Fundatia Cartea Calatoare.

Potrivit unui comunicat transmis, marti, de Fundatia Cartea Calatoare, filmul "Pozitia copilului" a fost accesibilizat pentru nevazatori de Fundatia Cartea Calatoare, care a introdus in pauzele dintre replicile actorilor explicatii referitoare la decoruri, costume, mimica.
 

Filmul poate fi vizionat de catre publicul larg. Nevazatorii vor asculta in casti explicatiile suplimentare importante pentru intelegerea cu adevarat a filmului.
 

La eveniment va participa actrita Luminita Gheorghiu, care detine rolul principal in film. "Aceasta proiectie reprezinta o oportunitate pentru persoanele cu deficiente de vedere de a se bucura de un film in conditii normale, mergand la cinematograf, dar si o sansa de informare, constientizare si sensibilizare a opiniei publice cu privire la problematica nevazatorilor", se arata in comunicat.
 

Fundatia Cartea Calatoare a participat in anii 2009, 2010 si 2012 la Festivalul International de Film Transilvania cu trei proiectii speciale destinate persoanelor cu deficiente de vedere. Pentru prima data in Romania, nevazatorii au avut sansa de a urmari un film in cinematograf, in conditii similare de accesibilitate cu orice alta persoana din societate. Proiecta variantei accesibilizate a filmului "Pozitia Copilului" va avea loc miercuri, de la ora 17.00, la cinematograful Arta din Cluj-Napoca.

Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR). TIFF Cluj are loc pana in 9 iunie, TIFF Sibiu intre 19 si 23 iunie, iar TIFF Bucuresti, intre 11 si 17 iunie, la Grand Cinema Digiplex Baneasa.

 


 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies