marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premieră! Barack Obama e primul președinte american câștigător al unui premiu Emmy pentru un film înscris în competiție

Fostul președinte american a fost distins sâmbătă cu un trofeu pentru cel mai bun narator.

Premieră! Barack Obama e primul președinte american câștigător al unui premiu Emmy pentru un film înscris în competiție
Impresionant! Barack Obama poate fi considerat al doilea David Attenborough al documentarelor, după ce seria „Our Great National Parks“/„Marile noastre parcuri naturale“, difuzată pe platforma de streaming Netflix, i-a adus lui Barack Obama premiul Emmy pentru cel mai bun narator.
 
El i-a avut drept competitori pe reputatul prezentator britanic de televiziune David Attenborough, pe actrița de origine kenyană Lupita Nyong’o și pe fostul jucător profesionist de baschet Kareem Abdul-Jabbar.
 
Practic, după ce a părăsit Casa Albă, în 2017, la încheierea celui de-al doilea mandate prezidenția, Barack Obama și soția sa, Michelle, au înființat casa de producție Higher Ground și au încheiat un acord cu Netflix pentru difuzarea producțiilor lor, contra unei sume record, care s-ar scrie cu 7 zerouri!
 
De altfel, compania Netflix l-a felicitat, într-o postare pe Twitter, pe fostul președinte pentru premiul Emmy obținut, subliniind această premieră - primul președinte care obține un premiu Emmy într-o competiție.

 

Ce-i drept, și fostul președinte Dwight Eisenhower se află pe lista câștigătorilor Emmy, însă el a primit un premiu onorific în 1956, pentru că a fost primul președinte care a ținut o conferință de presă televizată.

 
Totuși, Barack Obama tinde să devină un obișnuit al acestor gale, după ce a obținut și două premii Grammy pentru versiunile audio ale memoriilor sale, „The Audacity of Hope“ și „Dreams from My Father“. Mai mult, presa britanică speculează că el ar avea șanse să devină și un Egot, adică o persoană deținătoare a unui premiu Emmy, a unui Grammy, unui Oscar și unui trofeu Tony.
 
Doar 17 persoane au obținut statutul de „EGOT” până în prezent, printre care Mel Brooks, Whoopie Goldberg, Audrey Hepburn, Jenifer Hudson, Rita Moreno și John Legend. Ceremonia de acordare a premiilor Emmy va avea loc la 13 septembrie, dar câștigătorii anumitor categorii sunt anunțați în avans.
 
FOTO: Instagram

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies