marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Boyhood", filmul preferat al presedintelui Barack Obama in 2014: ce a declarat despre productia considerata favorita la Oscar

Presedintele Obama a desemnat filmul care l-a impresionat cel mai mult in acest an. Un cinefil pasionat, presedintele american obisnuieste ca la finalul fiecarui an sa dezvaluie productiile cinematografice pe care le considera cele mai bune in anul respectiv.

Boyhood , filmul preferat al presedintelui Barack Obama in 2014: ce a declarat despre productia considerata favorita la Oscar

Intr-un interviu acordat publicatiei People, Barack Obama a vorbit si despre filmele din acest an si care este cel care i-a placut cel mai mult. Presedintele SUA s-a aliniat cu expertii si criticii, numind "Boyhood" cel mai bun film al anului.
 

 

"Boyhood a fost un film extraordinar. Cred ca acesta este filmul meu preferat din acest an" a spus Obama. In schimb, Prima Doamna a Americii, Michelle Obama, s-a declarat o fana  "Gone Girl", adaptarea romanului bestseller scris de Gillian Flynn. "Am citit cartea vara trecuta si mi-a placut foarte mult. Totusi, catea ramane mai buna decat filmul".

 

 

Filmul “Boyhood” este un experiment unic in istoria cinematografica pentru ca a fost filmat pe durata a 12 ani si prezinta evolutia unui baietel, din copilarie si pana la maturitate. Nici un alt regizor nu a mai incercat asta pana acum, un proiect atat de complex si de durata. Insa roadele sunt pe masura asteptarilor.


Boyhood prezinta viata unei familii din Texas si evolutia acesteia, la propriu, in fata camerelor. Eroul principal este baietelul familiei, Mason, interpretat de Ellar Coltrane. Din distributie fac parte si Ethan Hawke sau Patrica Arquette.                     

Filmul este cu adevarat unul revolutionar. Nu are efecte speciale, nu are nici o actiune demna de filme cu efecte speciale, insa pentru cinematografie reprezinta un pas titanic inainte si iti ofera tie, ca spectator, o experienta unica. Linklater si-a dorit sa prezinte lumii cat mai realist adevaratul portret al unui tanar care se dezvolta, de la pasii copilariei si pana la momentul in care devine adult si iese din adolescenta. Pentru asta, l-a urmarit pe Ellar Coltrane timp de 12 ani. Ce e si mai remarcabil e ca si ceilalti actori, din rolurile cheie, Ethan Hawke sau Patricia Arquette au avut parte de acelasi tratament si in aceasta perioada, intre alte proiecte, isi gaseau loc si pentru a mai pune un capitol in viata si dezvoltarea lui Mason.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies