marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premierele lunii ianuarie: anul debuteaza in Romania cu filme de Oscar, 9 pelicule de neratat la cinema

Prima luna a lui 2014 aduce in Romania zece filme impresionante, cinci dintre acestea fiind cotate cu sanse foarte mari pentru numeroase nominalizari la Oscar. 

Premierele lunii ianuarie: anul debuteaza in Romania cu filme de Oscar, 9 pelicule de neratat la cinema


12 Years a Slave/ 12 ani de sclavie
Regie: Steve McQueen
Distributie: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender
Data 4 ianuarie
 

Drama Twelve Years a Slave este bazata pe romanul autobiografic al lui Solomon Northup, personaj interpretat in film de Chiwetel Ejiofor. Solomon este un om de culoare educat, cu familie, care a locuit in  New York, in 1853. Acesta este abordat intr-o zi de doi barbati, care ii ofera o slujba in Washington, dar cand Solomon apare pentru a incepe munca, acesta este rapit si fortat sa devina sclav pentru urmatorii 10 ani. Michael Fassbender va juca rolul lui Edwin Epps, stapanul de sclavi care timp de 12 ani, i-a marca viata fizic si psihic lui Solomon.
 

Filmul are o distributie impresionanta" Michael Fassbender, Chiwetel Ejiofor,  Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Paul Giamatti, Quvenzhane Wallis, Sarah Paulson, Paul Dano si este regizat de Steve McQueen, cunoscut pentru dramale Shame si Hunger, ambele cu Michael Fassbender in rol principal. Coloana sonora ii apartine lui Hans Zimmer. 


 

The Wolf of Wall Street/Lupul de pe Wall-Street
Regie: Martin Scorsese
Distributie: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie
Data: 10 ianuarie

 

Drama biografica The Wolf of Wall Street  este o adaptare a cartii de memorii omonime a autorului Jordan Belfort. Distributia stralucitoare ii cuprinde pe Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Kyle Chandler, Jean Dujardin, Matthew McConaughey, Jon Favreau.
 

Interpretat de DiCaprio, Belfort a fost unul dintre cei mai puternici oameni de pe Wall Street in timpul anilor ‘90, creand si conducand firma de Brokeraj Stratton Oakmont – probabil compania din care s-a inspirat filmul “Boiler Room”. A castigat milioane de dolari pe luna, se droga cu cocaina, frecventa zeci de prostituate, pe langa casatoria cu minunata doamna Belfort (interpretata de Margot Robbie), ale carei farmece si crize de isterie le mentioneaza foarte des in carte.

Arestat si condamnat de catre FBI sub acuzatii de spalare de bani si evaziune fiscala, Belfort a scris “The Wolf Of Wall Street” – rememorarea unei serii aparent infinite de evenimente din perioada de glorie, unde se intalnesc abuzul de droguri, vizitele in Elvetia pentru spalarea banilor, scene fierbinti cu prostituate si alte imprejurari cauzate de consumul de narcotice.


 

Saving Mr. Banks: In cautarea povestii
Regie: John Lee Hancock
Distributie: Tom Hanks, Emma Thompson
Data: 10 ianuarie
 

Saving Mr. Banks il aduce pe Tom Hanks intr-un rol memorabil, cel al lui Walt Disney. Filmul, in care joaca si actrita britanica Emma Thompson, va prezenta lupta dusa de directorii studiourilor Disney pentru a achizitiona drepturile de autor pentru romanele din seria "Mary Poppins". Scriitoarea australiana P.L. Travers a rezistat mult timp in fata eforturilor depuse de "mogulul" de la Hollywood Walt Disney, care incerca sa o convinga de faptul ca versiunea cinematografica a cartilor acesteia va fi o idee buna.

 

Grudge Match: Faceti pariurile
Regie: Peter Segal
Distributie: Robert De Niro, Sylvester Stallone
Data: 17 ianuarie
 

Grudge Match aduce o confruntare de zile mari: Rocky versus Raging Bull, adica Sylvester Stallone si Robert De Niro care au rolurile principale si interpreteaza doi boxeuri de elita iesiti la pensie. Dupa ce starurile de box sfarsesc intr-o lupta in timpul filmarilor pentru un joc video, un meci oficial este programat ceea ce presupune ca cei doi trebuie sa revina in forma.


 

American Hustle/ Scandal in stil american
Regie: David O. Russell
Distributie:Christian Bale,Bradley Cooper,Jennifer Lawrence
Data: 17 ianuarie
 

American Hustle este un thriller politic regizat de David O. Russell (dupa un scenariu de Eric Singer) care se va concentra pe un complicat caz de coruptie din anii ’70, cu ramificatii in Congresul SUA. Atunci 31 oficiali guvernamentali suspectati de acte de coruptie si trafic de influenta au fost cercetati penal, iar 11 dintre ei fiind pusi sub acuzare.

Christian Bale il va interpreta pe genialul escroc financiar Melvin Weinberg care alaturi de amanta si partenera sa la crime - Amy Adams - este obligat sa lucreze cu un agent FBI scapat de sub control - Bradley Cooper - pentru a pacali o serie de politicieni. In centrul povestii se afla si primarul din Camden, New Jersey - Jeremy Renner. Iar Jennifer Lawrence joaca rolul sotiei lui Christian Bale.


 

Jack Ryan: Shadow Recruit/Jack Ryan: Agentul din umbra
Regie: Kenneth Branagh
Distributie: Chris Pine,Kevin Costner,Keira Knightley
Data: 24 ianuarie


Jack Ryan este un thriller despre un fost soldat interpretat de Chris Pine, devenit analist financiar pe piata economica din Moscova, care descopera un complot murdar pus la cale de angajatorul sau pentru a subrezi economia Statelor Unite ale Americii. Acesta este nevoit sa lupte in contra timp pentru a impiedica un eventual atact terorist, dar si pentru a-si salva sotia, care va fi interpretata de Keira Knightley.


 

August: Osage County/Tinutul din mijlocul verii
Regie: John Wells
Distributie: Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor
Data: 24 ianuarie


August: Osage County este o adaptare a piesei de teatru cu acelati titlu, pentru care scriitoarea Tracy Letts a castigat atat premiul Tony pe Broadway, cat si premiul Pulitzer. Filmul este povestea dulce-amaruie a disfunctionalei familii Weston din Oklahoma, Meryl Streep portretizand-o pe Violet, o mama dependenta de pastile, Julia Roberts e fiica ei cea mare Barbara, o profesoara exagerat de sensibila, al carei sot instrainat a avut o aventura cu o studenta, iar sora ei Karen (Juliette Lewis) este logodita cu un barbat complet lipsit de valoare, dar refuza sa accepte realitatea si se complace intr-o iluzie.


 

I, Frankenstein
Regie: Stuart Beattie
Distributie: Aaron Eckhart,Yvonne Strahovski
Data: 24 ianuarie

 

Plasat intr-un viitor distopic, unde balauri infricosatori si demoni se lupta pentru a detine puterea, filmul il aduce in prim plan pe Victor Frankenstein si a sa creatie, Adam (Aaron Eckhart), personajele celebre din romanul lui Mary Shelley. Adam va fi prins la mijloc in razboiul creaturilor intericului, in timp ce acestea incearca sa descopere care este secretul imortalitatii sale.


"I,Frankenstein" este scris de scenaristul seriei Underworld si este bazat pe romanul grafic cu acelasi nume al lui Kevin Grevioux. Din distributie fac parte aron Eckhart, Bill Nighy, Yvonne Strahovski, Miranda Otto, Jai Courtney, Socratis Otto, Mahesh Jadu, Caitlin Stasey si Aden Young, in rolul lui Victor Frankenstein. Regia ii apartine lui Stuart Beattie.



The Legend of Hercules/Legenda lui Hercule
Regie: Renny Harlin
Distributie: Kellan Lutz, Liam McIntyre
Data: 31 ianuarie

In Grecia antica, o regina cade prada dorintei lui Zeus, iar rezultatul e un fiu cu un destin exemplar: ar trebui sa-l rastoarne pe regele tiranic si sa readuca pacea intr-un tinut plin de probleme. Dar printul, Hercule, nu are habar de obarsia sa zeiasca si vrea un singur lucru: iubirea lui Hebe, printesa din Creta, promisa chiar fratelui lui Hercule. Cand eroul afla ce responsabilitate ii sta pe umeri, trebuie sa aleaga: va fugi alaturi de dragostea lui sau va lupta pentru a-si implini destinul?




Modifică setările cookies