marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiile Emmy 2014: cine sunt marii favoriti in acest an la "Oscarurile" televiziunii

Serialul TV "Urzeala tronurilor", cu 19 nominalizari, alaturi de productii ca "Breaking Bad", "True Detective" si "Orange is the new black", se numara printre marile favorite ale galei de decernare a premiilor Emmy. 

Premiile Emmy 2014: cine sunt marii favoriti in acest an la Oscarurile televiziunii

Cea de-a 66-a editie a galei premiilor Emmy, care va incepe la ora 3.00, ora Romaniei, are loc in Los Angeles, la Nokia Theatre, si ii va aduce un omagiu regretatului actor Robin Williams, unul dintre cei mai stralucitori artisti ai generatiei sale.my, "Oscarurile" televiziunii americane, decernate luni la Los Angeles.


Productia HBO "Urzeala tronurilor", serial TV fantastic cu tenta medievala, de mare succes, ale carei doua noi sezoane (al cincilea si al saselea), au fost deja aprobate de producatori, conduce lista celor mai nominalizate productii cu 19 mentiuni, urmata de mini-seria "Fargo", inspirata din filmul omonim al fratilor Coen si care a fost deja premiata, pe 16 august, in cadrul "Creative Arts Emmys", ceremonie dedicata profesiilor din domeniul tehnic al industriei de televiziune.

 

 


In conditiile in care calitatea productiilor de televiziune creste an de an, serialul cult "Breaking Bad", castigator anul trecut al premiului pentru cel mai bun serial TV dramatic, este din nou in cursa pentru distinctiile pentru cel mai bun actor (Bryan Cranston), cel mai bun actor in rol secundar (Aaron Paul) si cea mai buna actrita in rol secundar (Anna Gunn), printre altele.


Serialul s-a incheiat in urma cu aproape un an, dupa cinci sezoane, in timp ce fanii asteapta cu nerabdare premiera in 2015 a seriei "Better call Saul", inspirata de personajul avocatului Saul Goodman din "Breaking Bad".
La categoria cel mai bun actor, Bryan Cranston, unul dintre ce doi actori principali din "Breaking Bad", a castigat deja doua premii Emmy pentru rolul profesorului de chimie bolnav de cancer care devine producator si traficant de metamfetamina. Cranston este nominalizat alaturi de Jeff Daniels, premiat anul trecut pentru rolul din serialul "Redactia/ The Newsroom".

 


"True Detective", drama sumbra despre investigatiile politistilor criminalisti prin mlastinile din Louisiana, face parte dintre productiile favorite ale acestei editii. Serialul beneficiaza de aportul a doi actori de succes, Matthew McConaughey si Woody Harrelson, in rolul unei echipe de detectivi criminalisti, amandoi nominalizati pentru premiul pentru cel mai bun actor intr-un serial dramatic.

 


In lupta pentru titlul de cea mai buna actrita intr-un serial dramatic se afla Lizzy Caplan ("Masters of Sex"), Kerry Washington ("Scandal") si Robin Wright ("House of Cards"), alaturi de laureata de anul trecut, Claire Danes ("Homeland: Reteaua terorii").
La categoria comedie, productiile "Vicepresedinta/ Veep", "Teoria Big Bang", "Louie" si "Silicon Valley" concureaza cu "Orange is the new Black", serial despre aventurile unei tinere bogate in inchisoare.


Ceremonia dedicata profesiilor tehnice din industrie, "Creative Arts Emmys", desfasurata pe 16 august, a confirmat suprematia canalului HBO in ce priveste productia de televiziune, chiar daca cea a grupurilor de internet, cu Netflix ("Orange is the new Black", "House of Cards") in frunte, imitat de rivalul Hulu sau magazinulonline Amazon, printre altii, prinde amploare.


Ceremonia ii va fi dedicata lui Robin Williams, a carui moarte, pe 11 august, a bulversat Hollywoodul. Prezentatorul galei, Seth Meyers, va fi insotit, pe scena, de vedete precum umoristii Stephen Colbert si Jimmy Fallon, actritele Viola Davis, Halle Berry, Debra Messing, Lucy Liu si actorii Bryan Cranston, Woody Harrelson si cantareata Gwen Stefani.


Sursa: Mediafax.ro
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies