Premiile Emmy 2015: Game of Thrones a primit cele mai multe nominalizari. Vezi lista completa
2311
0
17 iulie 2015 12:48
"Urzeala tronurilor" a fost incoronat cel mai bun serial dramatic la gala premiilor Emmy, care a avut loc duminica seara la Los Angeles.
Serialul ce are in centru luptele sangeroase pentru putere intre mai multe familii de nobili a pornit la drum cu 24 de nominalizari.
Ultimul episod din sezonul 5 a fost un spectacol al sangelui, cu morti socante, batalii violente, dar pe langa moartea lui Jon Snow, un alt moment de intensitate maxima a fost "drumul rusinii" facut de Cersei Lannister, unul dintre cele mai detestate personaje: ea a fost dezbracata si obligata sa mearga goala prin multime, in fata tuturor.
Considerat unul dintre cele mai bune seriale din toate timpurile, Game of Thrones a oferit o serie impresionanta de secvente impresionante, care au ramas in memoria telespectatorilor.
Aducand pe micul ecran sangeroase rivalitati intre clanuri, "Game of Thrones" a primit in total 12 premii, printre care cel pentru cel mai bun rol secundar masculin intr-un serial dramatic, acordat lui Peter Dinklage, interpretul lui Tyrion Lannister.
John Hamm a primit un Emmy pentru interpretarea misteriosului Don Draper in "Mad Men", serial care a ajuns la final. "Mad Men" a castigat de patru ori trofeul pentru cel mai bun serial dramatic, insa protagonistul principal nu a primit statueta pentru cel mai bun actor.
"Este incredibil sa ma aflu aici, in fata voastra, dupa ce am realizat acest serial cu o echipa incredibila de actori si scenaristi", a declarat Jon Hamm (44 de ani) la primirea premiului, care i-a fost acordat dupa a opta nominalizare pentru rolul Don Draper, conform Agerpres.
"Mad Men", cronica acida a unui grup de agenti de publicitate din New York din anii 1960, s-a terminat in aceasta vara, la capatul a opt ani, dupa ce a influentat cultura populara prin realizarea sa sofisticata, distributia stralucita si profunzimea psihologica a personajelor. Premiat deja de patru ori pentru cel mai bun serial dramatic, "Mad Men" a fost nevoit sa se incline in acest an in fata "Game of Thrones", nominalizat la 24 de categorii.
Viola Davis a castigat in fata actritelor Robin Wright ("House of Cards"), Claire Danes ("Homeland") sau Taraji P. Henson ("Empire") premiul pentru interpretarea unei avocate de succes in "How to get away with murder". Ea a multumit postului ABC care difuzeaza serialul si producatoarei Shonda Rhimes pentru ca a stiut "sa redefineasca ceea ce inseamna sa fii frumoasa, sexi si neagra".
Pana acum, niciodata o afro-americana nu a mai castigat trofeul pentru cea mai buna actrita intr-un serial dramatic.
Au trecut multi ani de cand un actor afro-american, Bill Cosby, a primit un premiu in 1966 pentru "I Spy". Reputatia sa este in prezent patata de acuzatii de agresiuni sexuale asupra a circa 50 de femei.
La capitolul comedie, castigator a fost serialul "Veep". Iar actrita din rolul principal, Julia-Louis Dreyfuss, a fost recompensata cu un al patrulea Emmy pentru aceasta interpretare.
'Veep' este un serial despre o vicepresedinta care devine apoi presedinta a SUA, in care Julia Louis-Dreyfus joaca cu mult umor rolul principal. ''Veep' a fost un mare succes pentru HBO si, avand in vedere ca ne aflam in perioada electorala, toata lumea discuta politica", spunea Debra Birnbaum, editor la revista Variety.
Jeffrey Tambor a castigat la randul sau un Emmy pentru rolul tatalul transexual din serialul "Transparent". 'Transparent' intra de asemenea in istorie, devenind primul serial difuzat pe Internet si distins cu un premiu Emmy.
Filmul "Transparent", despre un tata de familie transsexual, a castigat doua premii Emmy: cel pentru cea mai buna regie, acordat creatoarei sale, Jill Soloway, careia propriul tata i-a fost inspiratie, si cel pentru cel mai bun actor intr-un serial de comedie, care i-a revenit actorului Jeffrey Tambor. Acesta a dedicat premiul "comunitatii de transsexuali, pentru rabdarea, curajul si povestile sale".
Jill Soloway a spus, raspunzand ziaristilor, ca televiziunea este "o masina cu empatie", care poate ajuta la acceptarea mai usoara a transsexualilor, dar si a altor minoritati. Cu "Transparent", este prima oara cand Amazon primeste premii Emmy, dar si cand un serial difuzat pe internet obtine unul din principalele premii, ceea ce dovedeste schimbarea intervenita in ultimii ani in receptarea televiziunii.
Miniserialul "Olive Kitteridge", despre un cuplu dupa 25 de ani de casnicie, este cel care a castigat cele mai multe premii dupa "Game of Thrones"- opt, printre care unul pentru actrita principala, Frances McDormand, in rolul unei femei autoritare si depresive.
Anul trecut, principalele premii fusesera castigate de "Breaking Bad" si interpretii sai Bryan Cranston, Aaron Paul si Anna Gunn.
Gala de duminica a fost prezentata de comicul Andy Samberg ('Brooklyn Ninety-Nine'), maestrul de ceremonii care a fost inconjurat de o pleiada de actori ca Jamie Lee Curtis, Rob Lowe si Liev Schreiber.
Ceremonia a fost transmisa in direct de postul Fox, de la sala Microsoft Theater din Los Angeles. "Importanta in acest an este diversitatea", a spus duminica seara, la Los Angeles, Andy Samberg, gazda celei de-a 67-a editii a premiilor Emmy, cele mai prestigioase recompense ale televiziunii americane.
Actorul de la Hollywood vine des în România, unde și-a făcut și prieteni, iar acum se află din nou aici, cu un alt proiect.