marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Primele imagini din Titanic 3D au uluit pe toata lumea.10 filme care au trecut de pragul de un miliard de dolari incasari

Un singur film a reusit pana acum in istorie sa depaseasca borna de 2 miliarde de dolari incasari - Avatar - si doar 10 productii se pot lauda ca au facut in cinematografe la nivel global peste 1 miliard de dolari. Topul se poate schimba in 2012 insa.

Primele imagini din Titanic 3D au uluit pe toata lumea.10 filme care au trecut de pragul de un miliard de dolari incasari

Titanic are sansa sa depaseasca pragul de 2 miliarde de dolari. La 15 ani de la lansare, pelicula lui James Cameron ajunge din nou in cinematografe in varianta 3D si mai mult ca sigur va stabili noi recorduri.

Saptamana trecuta au fost vizionate 18 minute din filmul "cu cei mai vazuti sani din istorie"  - cei ai lui Kate Winslet iar reactiile celor care au vizionat imaginile au fost uluitoare.

300 de artisti lucreaza la transformarea in 3D a peliculei - proces ce a costat aproape 20 de milioane de dolari, scrie Hollywood Reporter. 

Vezi aici topul celor 10 filme care au depasit pragul de 1 miliard de dolari incasari

Iubit si ridiculizat, apreciat, premiat cu 11 Oscaruri si catalogat ca cel mai siropos film facut vreodata, Titanic se inscrie pe lista unui nou val al masinariei de facut bani de la Hollywood - cel al conversiei filmelor vechi si al relansarii lor in 3D. In aceasta toamna, animatia The Lion King,veche de 17 ani si care a fost relansata in varianta 3D, a fost numita " cea mai mare surpriza de box office din ultimii 20 de ani" dupa ce a reusit incasari record de 472 de milioane de dolari la nivel global, doar in 2011. Acelasi fenomen este asteptat sa loveasca si Titanic 3D.

Dezastrul epic al Titanicului este extrem de potrivit pentru stilul 3D iar primele imagini difuzate dovedesc grija deosebita a lui Cameron la conversia in 3D, departe de lucrul de mantuiala al catorva studiouri care au masacrat filme turnate in 2D pentru a profita de noua moda si a avea incasari mai mari.

"3D-ul mareste intensitatea emotiilor de pe ecran. La un moment dat ai senzatia ca apa care inghite Titanicul se va revarsa in sala de cinema" au comentat cei de la Entertainment Weekly dupa ce au vazut 8 scene din film in 3D. Printre ele: celebra secventa a intalnirii dintre Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) si Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) pe scarile impunatoare din Titanic, dar si unul dintre cele mai iconice momente ale cinematografiei moderne - scena in care Leonardo DiCaprio ii schiteaza portretul lui Kate Winslet si in care aceasta apare nud si poarta doar celebrul colier la gat.


 

Pe ce mizeaza James Cameron? "Exista o intreaga generatie care NU a vazut Titanic, iar povestea filmului este una minunata pentru spiritul 3D-ului" a declarat regizorul.

Filmul ‘Titanic’, lansat in 1997, a fost produs de Fox si distribuit de Paramount. Cu un buget record in acea epoca – 200 milioane de dolari - pelicula a avut incasari de 1,8 miliarde de dolari in toata lumea si a castigat 11 premii Oscar.


A fost cel mai profitabil film din toate timpurile, pana ce ‘Avatar‘ i-a smuls acest titlu, pulverizandu-i recordul, cu incasari de aproape 2,8 miliarde de dolari.


Filmul va fi lansat pe 6 aprilie pe ecranele nord-americane, cu patru zile inaintea implinirii a 100 de ani de la plecarea Titanicului din Southampton catre New York.


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

În toiul zvonurilor despre divorț, JLo și Ben Affleck și-au vândut casa

Au trecut de-abia doi ani de când și-au pecetluit dragostea născută acum 20 de ani, dar deja au apărut certurile între ei, iar vânzarea casei nu face decât să pună paie pe foc.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies