marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Primele imagini oficiale din Monuments Men: George Clooney si Matt Damon salveaza opere de arta din mainile nazistilor in Al Doilea Razboi Mondial

Au fost lansate primele imagini din Monuments Men, un film de aventuri plasat in perioada Celui De Al Doilea Razboi Mondial, in care Matt Damon si George Clooney incearca sa puna mana pe obiecte de arta inainte ca nazistii sa le confiste pentru totdeauna.

Primele imagini oficiale din Monuments Men: George Clooney si Matt Damon salveaza opere de arta din mainile nazistilor in Al Doilea Razboi Mondial

Thrillerul este scris si produs de Grant Heslov si are la baza un roman scris de Robert Edsel.  Regia ii apartine lui George Clooney. Cei doi au mai colaborat si la alte filme, printre care drama politica The Ides of March, in 2011, doar ca de aceasta data intentioneaza sa aduca pe marile ecrane un film mai mult de aventuri si mai putin dramatic. Insa, filmul promite sa fie unul captivant, iar distributia este una pe masura: Matt Damon, George Clooney, Jean Dujardin, John Goodman si Cate Blanchett.
 

 

Monuments Men prezinta lumea vazuta din interiorul unui pluton din Cel de-al Doilea Razboi Mondial, care are sarcina de a salva capodopere artistice de la hotii nazisti pentru a le returna proprietarilor de drept. Productia urmareste povestea unei echipe de istorici si curatori de la muzee, care isi unesc fortele pentru a redobandi piese de arta furate de nazisti. Acestia trec in spatele liniilor inamice si incearca sa le recupereze inainte ca Hitler sa le distruga. Scenariul este scris de Grant Heslov si George Clooney, acesta din urma ocupandu-se si de regie.



 

In ciuda subiectului si a faptului ca sunt adusi in prim plan germanii nazisti, Clooney spune ca nu a vrut sa faca un film la fel de cinic ca celelalte productii ale sale. "Impreuna cu Grant, ne-am gandit ca e cazul sa facem un film mai putin cinic decat cele precedente" a spus Clooney, care in film, joaca rolul comandantului George Stout, unul dintre primii restauratori de arta din SUA.
 

 

"Grant a citit romanul in aeroport. Apoi mi l-a dat mie si am fost impreuna la Sony, care ne-au oferit unda verde imediat. Povestea era captivanta. Hitler a pus la cale cel mai mare jaf de arta din istoria umanitatii. Si a fost la un pas sa scape cu asta. De foarte multi timp, n-am mai intalnit o poveste noua despre Al Doilea Razboi Mondial" a spus Clooney pentru USA Today.

 

 

Heslov si Clooney au lucrat in trecut la filme intens aclamate ca Good Night, and Good Luck (2005) sau The Ides of March (2011) si desi Heslov a spus ca ar fi vrut o pauza de la colaborare, recunoaste ca aceste filme i-au deschis portile la Hollywood si l-au adus in cercuri cu multe staruri.
 

 

 

 

"Acum, cand scrie scenarii, avem deja in minte anumite staruri care ne sunt si prieteni. Este placut sa ii suni si sa le spui <<facem un nou film, vrei sa petreci cateva luni cu noi? De obicei, lucrurile ies bine de fiecare data" a spus Heslov. Clooney a adaugat ca in ciuda subiectului, atat el cat si colegii sai, nu au foarte multe cunostinte despre domeniul artei. "Nu detin nicio galerie si nu prea am obiecte de arta in casa, doar cateva tablouri. Deci a trebuit sa ne punem pe invatat".

 

Monuments Men se va lansa in SUA pe 18 decembrie 2013.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies