marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Primul film regizat de Horatiu Malaele, "Nunta muta", finalizat in martie

Primul film regizat de Horatiu Malaele, "Nunta muta", va fi finalizat in luna martie, in acest moment lucrandu-se la faza de postproductie, dupa ce filmarile s-au terminat la sfarsitul anului trecut.
Primul film regizat de Horatiu Malaele, Nunta muta , finalizat in martie

articole relationate

Horatiu Malaele a declarat ca bugetul productiei a ajuns la 1 milion si jumatate de euro, filmul fiind co-produs de Castel Film si compania franceza Agat Film et Cie.

"Filmarile au decurs superb, pentru ca am lucrat cu mari actori. Pot sa spun ca a fost un mediu prietenesc, pentru ca banii au fost destul de putini ca sa acopere talentul lor, ei au venit mai mult din prietenie pentru mine, lucru care m-a bucurat", a spus regizorul.

Povestea filmului reda "un fapt real din Tara Romaneasca, din 1953, un fel de reactie a societatii la sistemul stalinist". "Desi se intampla lucruri tragice, a nu se crede ca este un film violent. Este o tragi-comedie absurda", a mai spus Malaele.

Distributia reuneste multi actori cunoscuti, alaturi de care Horatiu Malaele a jucat in spectacole de teatru sau in filme. Printre ei se afla Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Dan Condurache, Gheorghe Dinica, George Mihaita si Alexandru Bindea. In rolurile principale au jucat Alexandru Potocean, cel care a interpretat rolul lui Adi din "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", de Cristian Mungiu, si Meda Victor.

Imaginea este semnata de Vivi Dragan Vasile, iar scenariul a fost scris impreuna cu dramaturgul Adrian Lustig.

Filmarile pentru aceasta productie au inceput in luna iulie.

"Nunta muta" a obtinut un credit de 1,3 milioane lei (aproximativ 370.000 euro) de la Centrul National al Cinematografiei. Horatiu Malaele este unul dintre cei trei oameni de teatru care au castigat concursul CNC din 2006 cu proiecte de debut in lungmetraj, ceilalti fiind Silviu Purcarete si Alexandru Darie.

Ca actor, Malaele a putut fi vazut in mai multe filme romanesti in perioada postdecembrista: "Aceasta lehamite" si "Ambasadori, cautam patrie" (regia Mircea Daneliuc), "Noro" (Radu Gabrea), "Maria" (Calin Netzer), "Damen Tango" (Dinu Tanase), "Magnatul" si "Ticalosii" (Serban Marinescu).


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Înapoi în Vestul Sălbatic, pe Drumul dreptății, cu Christian Bale și Russell Crowe

Unul dintre cele mai bune western-uri, „3:10 to Yuma” este a doua ecranizare a povestirii lui Elmore Leonard, prima fiind lansată exact cu o jumătate de secol înainte, în 1957.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies