marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Quentin Tarantino, numit cel mai bun regizor din ultimul deceniu de revista Total Film. Django Unchained si Inglourious Basterds ar putea deveni o trilogie

Revista britanica Total Film aniverseaza 15 ani de existenta cu un numar special. In editia cu numarul 200, britanicii au stat de vorba cu Quentin Tarantino, pe care l-au numit cel mai bun regizor al timpurilor noastre. Acesta a oferit detalii inedite despre o trilogie alcatuita din ultimele sale proiecte, Inglourious Basterds si Django Unchained.

Quentin Tarantino, numit cel mai bun regizor din ultimul deceniu de revista Total Film. Django Unchained si Inglourious Basterds ar putea deveni o trilogie

Quentin Tarantino este considerat printre cei mai sclipitori regizori ai generatiei sale, apreciat pentru creativitatea si originalitatea sa, asa ca nu e de mirare ca revista britanica Total Film l-a numit cel mai bun regizor al timpurilor noastre, cu ocazia aniversarii a 15 ani de existenta a publicatiei.


Regizorul american a dat de inteles ca cel mai nou film al sau, Django Unchained si Inglourious Basterd, cu care a impresionat in 2010, ar putea fi parte dintr-o trilogie, pe care se gandeste sa o completeze cu un nou film.
 

 

 

"Pe cat de diferite sunt aceste doua filme, exista ceva comun in elesi au calitati asemanatoare. Ar putea fi cu usurinta intregite de un al treilea film.  Inca nu stiu exact ce ar putea fi, dar Inglourious Basterds si Django Unchained se pot transforma intr-o trilogie" a spus regizorul pentru Total Film.

Desi Django Unchained urmeaza sa fie lansat in SUA pe 25 decembrie si pe 18 ianuarie in Romania, din primele imagini, pelicula promite sa aibe acelasi stil violent si extravagant cu care Tarantino i-a obisnuit pe fani, cu substrat social puternic.

 

Scris si regizat de Tarantino, Django Unchained il aduce pe Christoph Waltz in rolul lui Dr. King Schultz, un medic dentist de origine germana, devenit vanator de recompense in America sclavagista si care il va elibera pe sclavul Django (Jamie Foxx) pentru a-i captura pe criminalii frati Brittle. Schultz  ii promite acestuia libertate si ajutor pentru a-si salva sotia aflata in posesia unui nemilos stapan de sclavi pe nume Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) daca impreuna ii prind pe cei mai cautati criminali din Sud.

Calvin este stapanul conacului Candyland, un tinut demn de dispret aflat pe o plantatie din Mississippi unde sclavii de sex feminin sunt tratati ca obiect sexual si barbatii sunt fortati sa lupte intre ei. Calvin Candie este cel mai mare cosmar al sclavilor, iar Django trebuie sa recurga la metode neortodoxe ducand tratative cu mana dreapta a proprietarului Stephen (Samuel L. Jackson) pentru a-l neutraliza pe Calvin si pentru a-si recupera sotia captiva - Broomhilda (Kerry Washington).

 

 


Quentin Tarantino lucreaza la acest film de aproape 13 ani
. Intotdeauna si-a dorit sa faca un western iar ideea initiala se invartea in jurul unui sclav care ajunge vanator de recompense si vaneaza albi. "Mereu am iubit westernurile; violenta, supra realismul, muzica sunt lucruri grozave" a povestit cineastul de 49 de ani.

 

Fanii mai norocosi au avut ocazia sa vada primele imagini din fillm anul acesta la Cannes, unde Django Unchained a fost foarte bine primit, iar reactiile au fost pline de entuziasm. Criitcii spun chiar ca filmul are sanse la Oscarurile din 2013, macar pentru rol secundar - Leonardo DiCaprio - dar il lauda si pe Christoph Waltz, care fura intreg show-ul.



Filmul are o distributie impecabila formata din Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson, Kerry Washington si Don Johnson. Django Unchained urmeaza sa fie lansat in Romania pe 18 ianuarie 2013.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies