marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Regizorul Baz Luhrmann dezvaluie secretele lui The Great Gatsby:  Acest film este o oglinda a timpurilor noastre

The Great Gatsby, una dintre cele mai asteptate pelicule ale acestui an, va uimi cu siguranta publicul. In cadrul editiei din acest  an a conventiei Comic-Con, regizorul Baz Luhrmann a prezentat un clip de 11 minute cu secvente din film, totul in format 3D, si a laudat atat efectele vizuale impresionante, cat si performantele puternice ale actorilor.

Regizorul Baz Luhrmann dezvaluie secretele lui The Great Gatsby: Acest film este o oglinda a timpurilor noastre


Desi inca se afla in etapa de post-productie, The Great Gatsby  va avea premiera in mai putin de o luna, pe data de 17 mai. Cu toate acestea, regizorul nu pare foarte ingrijorat de o posibila intarziere, la fiecare aparitie publica laudand proiectul si romanul pe care a fost bazat.


In cadrul Comic- Con Luhrmann a vorbit si despre F.Scott Fitzgerald, scriitorul renumit care a conceput povestea lui Jay Gatsby, si care a intampinat critici serioase in momentul lansarii romanului. Autorul a fost criticat pentru inserarea simbolurilor pop culture in opera, miscare care i-a adus insa respectul regizorului.


Luhrmann a declarat ca romanul este o reflectie a timpului nostru si ca a folosit in soundtrack melodiile unor artisti contemporani, precum Jay Z, tocmai pentru a evidentia acest lucru.

 


Regizorul australian este de asemenea incantat de tehnologia 3D si de efectele speciale, care in opinia lui, ridica filmul la un alt nivel. Acest format evidentiaza si performantele puternice ale actorilor, in distributie fiind nume grele ale industriei cinematografice precum Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire si Joel Edgerton. Fiecare dintre acestia a reusit sa interpreteze perfect propriul personaj, oferind momente emotionante pe toata durata filmului.


In prezentarea de 11 minute au fost incluse si imagini grandioase care au incantat fanii si care au beneficiat pe deplin de formatul 3D. In timpul filmarilor au fost folosite camera Red Epic, care au ajutat la crearea efectelor speciale uimitoare. Din echipa responsabila pentru aceasta pelicula spectaculoasa mai fac parte si Simon Duggan, care momentan lucreaza si la filmul ‘300: Rise of an Empire’, si Catherine Martin, responsabila pentru costumele din ‘Moulin Rouge’ si ‘Romeo + Juliet’. 

 


Opinia regizorului despre propriul sau proiect poate fi un indiciu despre cat de impresionant va fi The Great Gatsby, ecranizarea unei povesti tragice din anii ’20.  Desi premiera trebuia sa aiba loc in 2012, aceasta a fost mutata in luna mai a acestui an. Motivul intarzierii a fost dorinta de a perfectiona efectele speciale care vor oferi filmului o imagine si atmosfera memorabile.


Cei care au avut deja sansa sa vada portiuni din film au laudat decizia lui Luhrmann de a-l face 3D, fiind de acord ca era cea mai buna optiune pentru a da viata romanului lui F. Scott Fitzgerald. Ramane de vazut daca filmul va avea intr-adevar succesul si recunoasterea mult asteptate.

 


 


Galerie foto


Modifică setările cookies