marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Revolutia lui Keanu Reeves: starul isi promoveaza la Cannes debutul regizoral, Man of Tai Chi

Dupa o cariera impresionanta ca actor, Keanu Reeves a trecut la un alt nivel si si-a facut debutul ca regizor, filmul sau Man of Tai Chi avand premiera la Festivalul de Film de la Cannes.

Revolutia lui Keanu Reeves: starul isi promoveaza la Cannes debutul regizoral, Man of Tai Chi

 

In decembrie 2011, Keanu Reeves a anuntat ca isi doreste sa treaca la un alt nivel si astfel a hotarat sa-si incerce norocul ca regizor. Proiectul sau, un film de arte martiale, a fost asteptat cu nerabdare, iar asteptarile se pare ca nu au fost in zadar.

 

Pentru Man of Tai Chi, Keanu Reeves a petrecut cateva luni in China pentru a filma, unde a fost ajutat si de celebrul coregraf Yuen-Woo Ping (Crouncing Tiger, Hidden Dragon) pentru anumite scene de lupte.

 

Pe langa noua postura de regizor, Keanu Reeves a facut parte si din distributia filmului, unde a interpretat rolul negativ, alaturi de Tiger Chen, Karen Mok si Iko Uwais.

 

"Let the show begin" spune actorul in primul trailer al filmului care contine scene de lupta in stil Tai Chi, insa sustine ca filmul sau este o reinventare a artelor martiale. "Supravietuirea artelor martiale in cinematografie tine de reinventare. Trebuie sa fim deschisi la noi forme de arte martiale".

 

 

Chiar daca isi doreste sa exceleze si in cariera de regizor, Keanu Reeves nu a lasat-o deoparte nici pe cea de actor, acesta pregatindu-se pentru lansarea celui mai nou film al sau, 47 Ronin, o poveste despre razbunare, plasata in lumea samurailor,  47 Ronin, in regia unui debutant - Carl Rinsch a fost descris de presa americana ca un soi de Matrix amestecat cu 300 si cu The Last Samurai. 

 

Pelicula 47 Ronin trebuia sa fie lansata in noiembrie 2012, insa a fost amanata pentru februarie 2013 iar apoi pentru decembrie 2013. Bugetul filmului care se va lansa 3D, a sarit de la 175 de milioane de $ la 225 de milioane de $ in timpul productiei motiv pentru ca spiritele au fost incinse la studiourile Universal. Regizorul Carl Rinsch, in varsta de 35 de ani, este un protejat al lui Ridley Scott si este cunoscut mai mult datorita reclamelor sale stilate pentru Heineken si Mercedes-Benz.

 

Keanu Reeves s-a consacrat la Hollywood cu personajul Neo din trilogia SF "Matrix". Primele trei filme din seria "Matrix" - "Matrix" (1999), "Matrix - Reincarcat" (2003) si "Matrix - Revolutii" (2003) - au generat incasari totale de 1,6 miliarde de dolari pe plan mondial. Alte roluri importante sunt cele din filmele "Dragoste si moarte in Idaho" (1991), alaturi de River Phoenix, "Pact cu diavolul" (1997), alaturi de Al Pacino, precum si "Speed - Cursa infernala" (1994) si "Constantin" (2005). Printre cele mai recente roluri ale starului american se numara cel din filmul SF "Ziua in care Pamantul se opri", dar si cel din "Vietile secrete ale Pippei Lee/ The Private Lives of Pippa Lee", regizat de Rebecca Miller, in care joaca alaturi de Robin Wright.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies