marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ridley Scott face dezvaluiri despre Blade Runner 2: "Harrison Ford a spus ca este cel mai bun scenariu pe care l-a citit vreodata"

Fanii asteapta de trei decenii ca Ridley Scott sa se intoarca in lumea dezolanta dar fascinanta a androizilor din "Blade Runner".

Ridley Scott face dezvaluiri despre Blade Runner 2: Harrison Ford a spus ca este cel mai bun scenariu pe care l-a citit vreodata

In timpul turneului de promovare pentru Exodus: Gods and Kings,  regizorul Ridley Scott a vorbit si despre viitoarele sale proiecte, Prometheus 2 sau Blade Runner 2, filme intens asteptate de catre cinefili. Desi a asteptat 30 de ani pentru asta, Ridley Scott este incantat de cum va arata Blade Runner 2 si spune ca Harrison Ford este dornica sa fie in proiect.

 

"I-am trimis scenariul si mi-a spus ca a fost cel mai bun scenariu pe care l-a citit vreodata. Este foarte relevant pentru ce s-a intamplat in filmul original. Nu vrem sa facem un film de actiune, care sa fie pus in valoare de efectele speciale pentru ca nu avem cum. In Blade Runner am oferit imaginea unui viitor credibil si ideea asta s-a extins atat de mult incat nu putem oferi ceva sub nivelul asta" a spus Ridley Scott, conform Hollywood Reporter. Dar, Scott spune ca nu e sigur inca daca sa se ocupe de regie sau sa fie implicat ca producator in acest proiect. 

 

 

In 1982, el a adus pe marile ecrane ecranizarea romanului "Do Androids Dream At Electric Sheep?, de Phillip K. Dick. "Blade Runner" il avea in rol principal pe Harrison Ford, in rolul detectivului Rick Deckard.

 

Roboti, androizi, masini care zboara, ploaie acida. La lansare, Blade Runner era considerat filmul care arata viitorul peliculelor SF si a schimbat cu totul fata cinematografiei. Imaginea Los Angeles-ul din 2019 cu care deschide filmul este una iconica pentru lumea filmului.

 

 

 

In acel an, favoritele SF ale publicului erau E.T., unul dintre cele mai populare filme ale lui Steven Spielberg, The Thing al lui John Carpeter si  Star Trek: The Wrath of Khan. Blade Runner era considerat o ciudatenie, tocmai pentru ca iesea din tipare si aducea o noua perspectiva asupra modului in care trebuie sa arate un film.

 

Fara sa aiba mare succes in box-office, Blade Runner n-a fost un film cu mare priza la public. Dar, in timp  a reusit sa fie considerat o capodopera si printre filmele care a influentat cel mai mult cinematografia moderna. 

 
 

Indiferent de cum este vazut, nimeni nu poate contesta geniul lui Ridley Scott cand vine vorba de crearea unui oras futurist ca Los Angeles-ului anului 2019  din Blade Runner. Ploaia acida care pare sa nu se mai termina niciodata, masinile zburatoare, piramida in stil maias, cladirile lungi si futuriste sunt elementele definitorii pentru Blade Runner. Din pacate, azi Los Angelesul real nu seamana nici pe departe cu cel imaginat de Scott acum 3 decenii.

 
Povestea filmului il urmareste pe Rick Deckard, interpretat superb de Harrison Ford in si vanatoarea sa de androizi capabili sa se confunde cu oamenii. Replicantii, asa cum sunt numiti in film, trebuie eliminati cu orice pret.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies