Behind The Candelabra, filmul pe care Hollywood-ul nu l-a vrut, a uimit la Cannes: Michael Douglas, intr-unul dintre cele mai bune roluri din cariera sa
1048
0
22 mai 2013 13:49
Considerat unul dintre cele mai excentrice filme din acest sezon, Behind the Candelabra a fost primit foarte bine la Festivalul de la Cannes, impresia lasata de productia lui Steven Soderbergh fiind una pozitiva. Insa, transformarile celor 3 nume mari din distributie a atras atentia tuturor.
Pe langa transformarile incredibile pe care le-au suferit Michael Douglas si Matt Damon, cei doi actori principali din film, nici Rob Lowe, cel care il interpreteaza pe Dr.Startz nu a scapat de o schimbare de look radicala.
Intr-un interviu acordat pentru Entertainment Weekly, actorul vorbeste despre schimbarile pe care le-a facut pentru acest rol, despre film in general, dar si despre reactiile pe care le-a primit de la cei din jur atunci cand l-au vazut in noua ipostaza.
Intrebat despre parerea prietenilor si a familiei in legatura cu transformarea sa incredibila, actorul a marturisit: "Am fost nerbadator si entuziasmat sa le arat imaginile pe care le aveam pe telefon. Majoritatea au cazut pe spate. Sunt atat de respingatoare, ceea ce mi-am si dorit. Imi aminteste de un anumit gen si specie de oameni pe care le-ai putea vedea intr-un joc al lui Lakers in timpul lui Magic Johnson. Arata precum un membru Bee Gee, ca al patrulea membru, cel mai putin cunoscut."
Rob Lowe a vorbit si despre timpul pe care il petrece in fata oglinzii pentru a-i fi realizat machiajul: "Pana am obtinut varianta corecta, am stat ceva timp pe scaun. Dupa ce am rezolvat toate problemele, procesul a ajuns sa doreze aproximativ o ora si 15 minute pentru fata si inca vreo 20 de minute pentru peruca. Machiajul era dureros, ma durea fata, insa aveam o viziune clara asupra aspectului personajului, care arata ca o pisica slaba, dar vorbeste de parca ar fi un personaj in Goodfellas. "
Actorul a discutat si despre transformarile pe care le-a suferit corpul sau pentru acest rol, marea majoritate a acestora fiind obtinute prin tehnici de machiaj si de costumatie: "Ridicarea fruntii am obtinut-o cu ajutorul unei benzi care imi inconjoara capul. Este metoda care se folosea la inceputurile cinematografiei cand nu existatu liftinguri faciale pentru actrite. Pui banda, o tragi in spatele capului si apoi folosesti o peruca pentru a acoperi elasticul. Am si o piesa dentara cu ajutorul careia fac diverse miscari si, in rest, am machiaj pulverizat pe toata fata precum vopseaua".
Rob Lowe a vorbit si despre maniera in care s-a pregatit pentru interpretarea personajului sau, Dr.Startz, personaj care este obsedat de perfectiune: "In primul rand, exista cartea pe care s-a si bazat filmul in care se afla numeroase referinte despre Dr.Startz care m-au ajutat pe parcursul filmului. Dar cand a venit vorba despre personajul mu, nimeni nu a putut gasi altceva decat ceea ce era scris in carte. Iar in descrierea de acolo spune ca fata lui este aproape din plastic. In prima conversatie pe care am avut-o cu Steven, am incercat sa-i ofer un sens care sa aiba legatura cu filmul, deoarece aveam o idee destul de clara despre cum mi-am dorit sa-l interpretez pe Dr.Startz. Cand l-am intrebat pe Steven cum ar trebui sa-l joc pe Dr.Startz, el mi-a raspuns ca cerul este limita, deci am fost fericit".
Rob Lowe a dezvaluit si motivul pentru care a aceeptat acest personaj extrem, explicand ca i-a placut foarte mult ideea filmului: "Ce-mi place cel mai mult la acest film este faptul ca e foarte scandalos, iesit din tipare si este bazat pe realitate. Exista si aceea conexiune emotionala pe care nu o simti mereu cu personajele pe care trebuie sa le joci, dar acest lucru nu s-a intamplat si cu Dr.Startz". Insa a recunoscut ca s-a temut ca nu cumva acest film sa insemne finalul carierei pentru el. "Au fost zile in care imi ziceam in sinea mea <<gata, asta e finalul carierei pentru mine>>. Cand am intrat pe platou si l-am vazut pe Michael Douglas in costumul sau gras si pe Matt Damon cu palarie si in niste pantalon-chiloti foarte scurti si cu peruca, am zis ca gata, asta e final de cariera pentru toti trei. Imi ziceam ca obisnuiam sa aratam bine, ce s-a intamplat cu noi?"
Dar, iata ca Behind The Candelabra nu este deloc un film care sa ingroape cariere, din contra, i-a readus pe val, atat pe actori cat si pe regizor. Rob Lowe spune ca filmul a fost respins de toate studiourile, care azi cauta in mare parte filme cu zombi.
Lowe a mai spus ca ii pare rau ca marile studiouri au zis pas la unul dintre cele mai bune filme ale anului: "Sunt socat de ce se intampla acum in aceasta industrie. Hollywood-ul n-a zis nu doar la actori extrem de talentati si populari ca Michael sau Matt, dar a ratat sansa de a realiza unul dintre cele mai bune filme ale anului. Viata lui Liberace te face mult sa te gandesti asupra propriei vieti. Iar filmele pe care studiourile le fac azi sunt create astfel infcat sa nu te gandesti la viata ta".
Behind The Candelabra da viata pe micul ecran unuia dintre cei mai iubiti si populari enterteineri din secolul XX - cantaretul si pianistul american Wladziu Valentino Liberace (Michael Douglas) si se concentreaza pe relatia de 6 ani a acestuia cu iubitul sau mult mai tanar, Scott Thorson, interpretat de Matt Damon, si dramele pline de opulenta dintre ei.
Scenariul de la Behind the Candelabra semnat de Richard LaGravenese se inspira din cartea de memorii “My Life with Liberace” a lui Scott Thorson, cel care a devenit amantul si confidentul lui Liberace in anul 1977, atunci cand nu avea decat 18 ani, in vreme ce partenerul lui de cuplu avea 57 de ani. Dupa 5 ani de relatie, Thorson a fost evacuat din penthouse-ul din Las Vegas aflat in proprietatea lui Liberace pentru a-i face loc unui baiat adolescent dupa care i se aprinsesera calcaiele pianistului homosexual.
Aceasta este povestea primei nave de transport americane capturate de pirați în ultimele două secole.