marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

S-a stins încă o frumusețe a Hollywood-ului, Gena Rowlands

La nici două luni după ce aflam că are Alzheimer, actrița căreia soțul i-a dedicat cele mai frumoase roluri, a murit la vârsta de 94 de ani.

S-a stins încă o frumusețe a Hollywood-ului, Gena Rowlands
A mai apus o mare stea a Vechiului Hollywood. Actrița care a captivat Hollywood-ul în anii '70 cu interpretarea sa din „A Woman Under the Influence” și care a portretizat ulterior o femeie suferind de demență în „The Notebook”, s-a stins din viață în uitare. Și asta pentru că, la cei 94 de ani ai săi, Gena Rowlands nu mai știa cine era, dacă are sau nu familie ori care a fost trecutul său – fiul ei confirmand la începutul verii că „Este în plină demență. Și este atât de nebunesc - noi am trăit-o, ea a jucat-o, iar acum este pe noi“.
 
Hollywood-ul, însă, își va aminti mereu de ea ca despre cea care a făcut 10 filme în patru decenii alături de John Cassavetes, pionierul filmului independent, care i-a fost și soț. Gena Rowlands, care a adunat peste 60 de roluri în portofoliu, a fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriță pentru două dintre ele: „A Woman Under the Influence” (1974), în care a jucat rolul unei soții și mame care a cedat sub povara armoniei domestice, și „Gloria” (1980), despre o femeie care ajută un băiat să scape de mafie.



 

 
Rowlands spunea despre soţul ei că a creat pentru ea „cele mai frumoase roluri la care o actriţă poate visa”, chiar dacă multe dintre filmele realizate „în familie” erau deseori turnate și acasă, pentru economie - alături de actori ca Peter Falk, Ben Gazzara sau Seymour Cassel - în timp ce Gena pregătea spaghete pentru toţi printre rotocoale de fum şi aburi de whisky.
 
Și poate tocmai de aceea și cei trei copii ai cuplului le-au urmat în carieră, Nick, Xan (Alexandra) şi Zoe fiind toţi actori şi regizori.



 


 

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies