marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cât de trist și de ironic! Gena Rowlands are Alzheimer, precum una dintre eroinele sale iconice

La 20 de ani după The Notebook, actrița care a jucat rolul unei femei în vârstă cu demență suferă fix de aceeași afecțiune acum, la 94 de ani.

Cât de trist și de ironic! Gena Rowlands are Alzheimer, precum una dintre eroinele sale iconice
Gena Rowlands suferă de boala Alzheimer, o provocare pentru actrița nominalizată la Oscar care a captivat Hollywood-ul în anii '70 cu interpretarea sa din „A Woman Under the Influence” și care a portretizat ulterior o femeie suferind de demență în „The Notebook”.
 
Fiul lui Rowlands, Nick Cassavetes, regizorul filmului „The Notebook”, a dezvăluit diagnosticul într-un interviu recent cu „Entertainment Weekly”, spunând că ea trăiește cu această boală de cinci ani. „Este în plină demență. Și este atât de nebunesc - noi am trăit-o, ea a jucat-o, iar acum este pe noi“.
 
Fostă actriță de teatru și televiziune, Gena Rowlands, în vârstă de 94 de ani, a făcut 10 filme în patru decenii alături de John Cassavetes, pionierul filmului independent, care i-a fost și soț. A fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriță pentru două dintre ele: „A Woman Under the Influence” (1974), în care a jucat rolul unei soții și mame care a cedat sub povara armoniei domestice, și „Gloria” (1980), despre o femeie care ajută un băiat să scape de mafie.



 

 
Când Rowlands a primit un Oscar onorific pentru întreaga carieră în 2015, Laura Linney a lăudat-o ca pe o actriță care „a zdrobit și distrus stereotipul feminin al timpului său”. „Munca ei o dovedește - vreți să vedeți o femeie modernă? Iată o femeie modernă“, a spus Linney.
 
În 2004, o nouă generație de cinefili a ajuns să o cunoască pe Rowlands pentru interpretarea versiunii mai în vârstă a lui Allie în drama romantică „The Notebook” – Rachel McAdams a interpretat personajul în anii tinereții sale. Interpretarea lacrimogenă a lui Rowlands într-o scenă crucială a emoționat publicul și criticii deopotrivă. Jessica Winter, de la The Village Voice, a apreciat că Rowlands „a localizat teroarea și dezolarea provocate de trădările crude ale unei minți în declin”. Rowlands a declarat că propria sa mamă a trecut prin boala Alzheimer. „Am trecut prin asta cu mama mea și, dacă Nick nu ar fi regizat filmul, nu cred că m-aș fi apucat – este pur și simplu prea greu”, a spus ea.



 

 
După „The Notebook”, Rowlands a mai avut câteva apariții în filme și emisiuni de televiziune, inclusiv în „The Skeleton Key” și în serialul polițist „Monk”. Ultima sa apariție într-un lungmetraj a fost în 2014, când a jucat rolul unei pensionare care se împrietenește cu instructorul ei de dans homosexual în „Six Dance Lessons in Six Weeks”.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies