marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sâmbătă seară, Andrew Garfield se confruntă cu Umbra conștiinței

Un film emoționant, despre cei care și-au pierdut casele în favoarea băncii și au fost evacuați în stradă. După fapte reale.

Sâmbătă seară, Andrew Garfield se confruntă cu Umbra conștiinței
Criza financiară a lovit în 2008, aducând cu ea haos pe piețele mondiale și dificultăți economice pentru fiecare om de rând. Și, în iureșul iscat de imposibilitatea plății ratelor la zi, datornicii și-au văzut cea mai mare frică devenind realitate: și-au pierdut casele. 
 
Într-o economie americană care se bazează pe piața imobiliară Rick Carver (Michael Shannon) este „Terminatorul“ ei, cel care evacuează familiile din casele lor, cu toate scrupulele și grijile pe care le poate avea un T-1000 impasibil.
 
Una dintre victimele sale este tânărul Dennis Nash (Andrew Garfield), care lucrează în construcții în Orlando, Florida. Când este dat afară din casă, este nevoit să se mute, împreună cu mama sa (Laura Dern) și cu fiul lui de 9 ani, într-un motel mizerabil și periculos. Singura posibilitate pe care Nash o are la dispoziție pentru a ieși din această situație dificilă este să lucreze tocmai pentru cel care l-a evacuat și să accepte să facă lucruri murdare penru el, ca de exemplu evacuarea fără milă a familiilor din propriile case, exact așa cum s-a întâmplat și cu el.


 
Un adevărat pact cu diavolul, în încercarea disperată de a-și recupera casa. Căci Rick Carver îl seduce pe Nash într-o lume riscantă a escrocheriei și a furtului de la bănci și de la guvern; îl învață pe Nash cum se îmbogățesc cei bogați. Ducând o viață dublă, Nash își ascunde noul șef și slujba de familia sa. Însă, nu după mult timp, conștiința lui Nash începe să-l sfâșie și atunci apare dilemma: să meargă mai departe sau să-i ofere familiei sale un acoperiș deasupra capului?

 

 
Într-un final dramatic cu miză mare, Nash va trebui să aleagă între a distruge un om cinstit pentru a obține câștigul final sau a risca totul, mergând împotriva lui Carver.
 
Filmul „Umbra conștiinței“/„99 Homes“ este difuzat la PRO Cinema sâmbătă de la ora 22:30.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies