marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sandra Bullock obtine cel mai mare onorariu din cariera ei pentru Gravity: actrita nominalizata la Oscar in acest an va primi 70 de milioane de $

Calatoria in spatiu i-a adus numai beneficii Sandrei Bullock. Actrita din Gravity a obtinut o nominalizare la Oscar, dar urmeaza sa primeasca si un onorariu urias, cel mai mare din cariera ei. Surse apropiate studiourilor au declarat pentru Hollywood Reporter ca actrita va obtine cel putin 70 de milioane de dolari de pe urma succesului lui Gravity in box-office.

Sandra Bullock obtine cel mai mare onorariu din cariera ei pentru Gravity: actrita nominalizata la Oscar in acest an va primi 70 de milioane de $

La nivel mondial, filmul lui Alfonso Cuaron a facut peste 700 de milioane de dolari, depasind pana si cele mai ambitioase asteptari ale producatorilor. Atat Cuaron, cat si Bullock au declarat ca nu s-au gandit nicio clipa ca filmul va avea o astfel de popularite, crezand mai mult ca fac un film ezoteric, despre spatiu.


Conform contractului facut cu cei de la Warner Bros, actrita a primit un salariu de 20 de milioane de dolari la inceputul filmarilor, urmand sa primeasca un procent de 15% profiturile studioului provent din incasarile filmului. Ba mai mult, ea va primi si un procent din vanzarile de DVD-uri, drepturi de televiziune.


Fiecare studiou negociaza cum doreste cu lanturile de cinematografe, dar regula este ca studioul sa obtine cel putin 40%-50% din incasarile in SUA, plus un procent din incasarile pe pietele internationale.

 

 

Astfel, tinand cont de incasarile lui Gravity, Sandra Bullock trebuie sa primeasca 50 de milioane de dolari, plus salariul ei initial. Chiar daca filmul a costat peste 100 de milioane de dolari, la care s-au mai adaugat si banii de promovare, cei de la Warner Bros au avut un an bun, ridicat si de productiile 3D.


Sandra Bullock primeste astfel unul dintre cele mai mari onorarii din lumea filmului. Acelasi gen de negociere l-a facut si Robert Downey Jr pentru franciza Iron Man si a obtinut 75 de milioane de dolari anul trecut.


In acest moment, Gravity este cel mai profitabil film in box-office din cele aflate in cursa pentru Oscar la Best Picture. In total, filmul a obtinut 10 nominalizari, inclusiv pentru regie, cea mai buna actrita, cel mai bun regizor si cel mai bun film.
 

 

Gala Premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie si va fi transmisa LIVE TEXT si pe  www.procinema.ro.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies