marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Scarlett Johansson: de ce trebuie sa ia in considerare votantii la Oscar intepretarea ei din Her, un film in care n-o vezi deloc pe ecran

Desi suntem in secolul 21, stereotipurile nu au incetat sa existe. Actrita Scarlett Johansson considera ca un actor ar trebui sa fie laudat pentru prestatiile sale, indiferent de natura in care apare intr-o anumite pelicula. De exemplu, in filmul „Her”, ea interpreteaza unul dintre rolurile principale, insa pentru acesta si-a imprumutat doar vocea.

Scarlett Johansson: de ce trebuie sa ia in considerare votantii la Oscar intepretarea ei din Her, un film in care n-o vezi deloc pe ecran

Cei de la Yahoo analizeaza intr-un material amplu de ce Scarlett Johansson trebuie si merita luata in considerare la Oscarurile din 2014. Actrita poate face istorie, primind statueta pentru rol feminin fara ca ea sa apara macar un minut pe ecran. In Her, ea doar isi imprumuta vocea unui program, dar o face atat de bine, incat personajul ei capata viata prin intepretareaa actritei.

 


Cunoscuta pentru rolurile din comedii si filme romantice, Scarlett Johansson a impresionat cu interpretarea din filmul „Her”. Lansat la Festivalul de Film de la New York, pelicula aduce in prim plan o poveste de dragoste neobisnuita, intre un barbat singuratic, care incepe sa aiba sentimente pentru un program digital care ar trebui sa il ajute sa isi organizeze ziua, program a carui voce ii apartine lui Scarlett Johansson.

 


Cu o interpretare de exceptie a frumoasei actrite, cei de la Warner Bros. au luat in mod serios in calcul varianta de a intra in cursa pentru Oscar, Scarlett Johansson devenind una dintre favorite pentru statueta la categoria pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar, desi spectatorii nu o vad deloc in film, ea fiind prezenta doar cu vocea pe care o imprumuta personajului ei, un program pe calculator. Cu toate ca prezinta o poveste neobisnuita, filmul a primit numeroase recenzii favorabile din partea criticilor, cele mai multe facand referire la performanta remarcabila a actritei.

 

 


In cadrul Festivalului de Film de la Roma, aceasta a primit premiul pentru cea mai buna actrita. Totusi, cei de la Oscar sunt inca sceptici, dar premiile The Academy si SAG au considerat-o eligibila pentru obtinerea trofeului. Remarcant este totodata faptul ca a obtinut deja un numar impresionant de voturi pentru Gala Globe de pe 27 noiembrie.

 


Unii critici sunt de parere ca Scarlett nu a facut mare lucru in film, acuzand-o chiar ca are o semi-prestatie, nu una de rol principal, dar mite una demna de un premiu Oscar. Insa, privind retrospectiv, nu ar fi prima data cand o actrita primeste Oscarul pentru un asemenea rol. De exemplu, Judi Dench in “Shakespeare in Love” sau Beatrice Straight in “Network” au luat premiul, desi aparitia lor pe ecran a fost mai mica de 10 secunde. In concluzie, o prestatie poate fi de Oscar, indiferent de durata aparitiei. Totul tine de dificultatea rolului, astfel de interpretari necesitand eforturi din partea actorilor pentru a transmite emotii doar prin intermediul vocilor.

 


Jean Dujardin, Jane Wyman si John Mills au castigat Oscaruri fara ca macar sa deschida gura, iar Anne Hathaway si Joel Grey au castigat pentru cantat. Este de inteles faptul ca unii colegi de breasla de-ai sai se tem din cauza nominalizarii ei la aceasta categorie, dar de aici pana la sugestia ca ar fi trebuit nominalizata pentru categoria „Cea mai buna voce intr-un film animat”, e cale lunga. Si ce daca Robin Williams (“Aladdin”), Ellen DeGeneres (“Finding Nemo”) sau Eddie Murphy (“Shrek”) ar fi fost nominalizati la categoria „Cel mai bun actor”? Ori daca Andy Serkis ar fi fost nominalizat datorita interventiei sale din filmele francizei “Lord of the Rings” sau “Rise of the Planet of the Apes”? Specialistii nu considera ca acest lucru ar fi fost o nedreptate, ci un merit dobandit de respectivii actori.

 


Johansson in “Her”, George Clooney in “Gravity” si Alfre Woodard in “12 Years a Slave” sunt dovezi de interpretari ce reusesc sa realizeze intr-un timp limitat personaje complexe. Nu conteaza daca fata actorului se vede sau nu, important este impactul pe care il are respectivul personaj interpretat pentru public.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies