marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai bune 15 secvente de bataie din filme

De la 300, Troia si pana la Immortals, filmele din ultimii ani au adus scene epice de bataie. Mai jos am ales alte 14 scene de lupta care ne-au impresionat

Immortals

Filmul spune povestea lui Tezeu ( Henry Cavill) si infruntarea sa legendara cu regele Hyperion ( Mickey Rourke) pentru a apara omenirea. Imaginile cu lupta dintre zeii condusi de Zeus (Luke Evans) si creaturile mitice care aparau titanii inchisi in muntele Tartarus arata o baie de sange superb realizata stilistic si care aminteste vag de bataliile din 300. Decapitari brutale, valuri de sange care se revarsa pe ecran si violenta fara margini cu efecte speciale misto construite. 


14  dintre cele mai bune scene de lupta create in filme

1. Way of the Dragon: Bruce Lee VS Chuck Norris (1972)

 Este una dintre cele mai emblematice scene de lupta din filme cu doi  dintre cei mai in forma actori din secolul trecut. Bruce Lee a murit la un an dupa ce a filmat Way of the Dragon.



 

2. Troy: Achilles VS Hector (2004)

Confruntarea dintre Achilles ( Brad Pitt) si Hector ( Eric Bana) a devenit una iconica. Scena a fost minunat regizata iar tensiunea momentului atinge cote maxime mai ales pentru ca totul se desfasura sub ochii familiei lui Hector.



 

3. 300: The Immortals (2006)

Imaginile epice ale bataliei dintre spartanii condusi de Leonidas (Gerard Butler) si cei 10 000 de super soldati din uriasa armata a lui Xerxes numiti The Immortals au creat istorie.



 

4.  Book of Eli: Bar Fight (2010)


Denzel Washington devine o masina de ucis pentru a proteja o carte sacra ce contine secretul salvarii viitorului umanitatii.




 

5. Ip Man: Lupta cu cei zece luptatori japonezi (2008)

Povestea semi-biografica a legendarului Yip Man, primul maestru al artelor martiale care a predat stilul chinez Wing Chun. Scena in care acesta provoaca la lupta zece luptatori japonezi, pe care ii si invinge, castigand inca o data respect si admiratie a cucerit pe fanii genului.


 

6. Troy: Achilles VS Boagrius (2004)

Inca o scena de lupta superb realizata din Troia. Atat spunem: Brad Pitt doboara un urias cu o singura lovitura.


 

7. Sherlock Holmes: scena de box (2009)
 

Scena luptei pe bani in care Robert Downey jr.  isi doboara adversarul cu mainile goale a fost minunat construita de Guy Ritchie.



 

8. Snatch: KO-ul lui Mickey (2000)

Mickey O'Neill ( Brad Pitt) care joaca rolul unui tigan doboara o namila de om intr-o alta scena de bataie marca Guy Ritchie.


 

9. The Bourne Identity: Bourne VS Assassin (2002)

Este o scena scurta, insa intensa si se vede influenta stilului lui Bruce Lee. Matt Damon este ca de obicei la inaltime in rolul fostului agent care incearca sa afle pentru cine lucreaza si sa-si recupereze memoria.

10 Sin City:  Moartea lui Kevin (2005)

Scena in care Marv (Mickey Rourke) il ucide pe criminalul in serie Kevin (Elijah Wood) este considerata una din scenele cele mai socante din film si care i-a facut pe fani sa tremure in scaune.


11. Matrix Revolutions ( 2003)

Bataie in ploaie dintre Neo( Keanu Reeves) si Agentul Smith.


 

12 Kill Bill Volume 1 (2003)

Celebra scena de lupta a Miresei ( Uma Thurman) cu armata lui O-Ren Ishii (Lucy Liu)


 

13. Gangs of New York ( 2003)

Martin Scorsese si o scena geniala in care Vallon (Liam Neeson)  este ucis de William Cutting (Daniel Day Lewis) in infruntare sangeroasa intre cele doua bande: americani vs irlandezi.


 

 Gladiator (2000)

"At my signal.. unleash hell!'.  Scena de lupta din debutul filmului si discursul minunat al lui Maximus (Russell Crowe) au devenit epice.





 


Modifică setările cookies