marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Immortals, actiune hardcore cu incasari surpriza la lansare: cum au fost realizate cele mai grele doua scene din film

Immortals este filmul fenomen de box office din acest weekend in SUA: pelicula desi nu a strans recenzii extraordinare a reusit sa aduca vineri studiourilor de productie 15 milioane de dolari, a nimicit concurenta ( Jack and Jill , J.Edgar, Puss in Boots) si se indreapta spre o suma de 37 de milioane de dolari pana la finalul weekend-ului, anunta boxofficemojo.com.

Immortals, actiune hardcore cu incasari surpriza la lansare: cum au fost realizate cele mai grele doua scene din film

Desi are un rating PG13 ( de vazut cu acordul parintilor) drama 3D  Immortals cu Henry Cavill in rolul razboinicului Tezeu care pleaca sa-l infrunte pe sangerosul rege Hyperion (Mickey Rourke) si armata lui de ucigasi herakliti ce  devasteaza Grecia este asteptata sa faca la lansare dublu fata de un alt film de actiune hardcore 300 - Eroii de la Termopile, cu care a fost extrem de comparat.

Pelicula regizata de Tarsem Singh si care ii mai are in distributie pe Luke Evans (Zeus), John Hurt, Freida Pinto si Kellan Lutz (Poseidon) a intrecut pana si asteptatile studiourilor la debut si anunta o lune noiembrie cu incasari puternice - asta dupa ce luna trecuta a fost cea mai slaba ca profit din ultimii 5 ani din industria cinematografica americana: filmele lansate in octombrie au facut in box office-ul nord american doar 600 de milioane de dolari. Tinand cont de faptul ca saptamana viitoare ajunge Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1, in cinematografe biletele se vor vinde ca painea calda.


Immortals a fost criticat pentru scriptul sau nu prea reusit si pentru povestea plina de gauri si neintelegeri, insa la nivel de arta vizuala i-a cucerit pe o parte din fani. Scena luptei dintre zei si titani, una extrem de violenta si sangeroasa si cea din finalul filmului  cu zeii care se nimicesc plutind in ceruri i-a dat pe spate pe amatorii genului.  Acesta a fost cel mai greu moment de realizat din intregul film - a povestit regizorul Tarsem Singh pentru cei de la MTV.

"Ne-a luat o luna pana sa ne dam seama cum sa facem aceasta secventa. Am contruit un perete de sticla de 10 metri si am facut un sistem de ascensiune cu mecanisme care sa ridice camerele si pe care le coordonam prin calculator. Dadeam drumul camerei in jos de sub picioarele actorilor si trebuia sa avem grija sa nu tremure pentru nu a strica imaginile" a mai dezvaluit acesta.  "A fost una dintre cele mai grele secvente de actiune pe care le-am facut vreodata" a declarat coordonatorul de cascadorii Artie Malesci - care a lucrat la un numar impresionant de filme – Men in Black, Transformers, 2 Fast 2 Furious si o parte din filmele cu James Bond.


Scena de bataie din muntele Tartarus dintre zei si titani a avut si ea secretele ei: "Am filmat cu 60 de cadre pe secunda iar in post productie le-am redus la 24 ceea ca a facut ca impactul sa fie mai puternic" a marturisit acesta.


Prin momente nebune a trecut si britanicul de 28 de ani Henry Cavill  care a dezvaluit ca s-a antrenat chiar si 8 ore pe zi pentru a juca rolul lui Tezeu si ca s-a ales cu vanatai si rani cat pentru o viata intreaga in timpul filmarilor. 

"In februarie ma antrenam chiar si 8 ore pe zi, timp de 5 zile pe saptamana. A fost o pregatire nebuna. Am lucrat foarte mult la miscarile de scena astfel incat  coreografia de lupta si cascadoriile sa nu fie atat de solicitante in momentul in care au inceput filmarile. Deci pregatirea fizica a fost extensiva si obositoare" a declarat Cavill.

Desi cifrele oficiale anunta un buget de 75 de milioane de dolari, cei de la hitflix vorbesc de costuri care au atins 150 de milioane de dolari.






Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies