marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sebastian Stan, primul actor roman din istorie care joaca un super erou Marvel: sacrificiile pe care le-a facut pentru a deveni Razboinicul Iernii in Captain America 2

Capitanul America va invada cinematografele din intreaga lume in acest weekend, insa romanii au un motiv in plus de bucurie: din distributia filmului Captain America: The Winter Soldier face parte si actorul roman Sebastian  Stan, in rolul negativ.

Sebastian Stan, primul actor roman din istorie care joaca un super erou Marvel: sacrificiile pe care le-a facut pentru a deveni Razboinicul Iernii in Captain America 2

 

Nascut in Constanta si plecat in SUA de la 12 ani, Sebastian Stan a ajuns unul dintre cei mai promitatori actori de la Hollywood si care a prins contractul vietii sale dupa ce semnat cu Marvel pentru 9 aparitii in viitoare super productii. Actorul de 31 de ani lanseaza in aceasta perioada in cinematografele din toata lumea al doilea film Captain America. Acesta a jucat si  in prima parte in rolul Bucky Barnes, bunul prieten al lui Steve Rogers, cel care avea sa devina Captain America, insa in The Winter Soldier povestea sa este complet schimbata si va deveni eroul negativ al povestii.

 

Intr-un interviu acordat celor de Collider, actorul roman a vorbit despre provocarile noului sau rol, cum i-a schimbat viata parteneriatul cu Marvel si cum s-a antrenat pentru scenele spectaculoase de lupta. Intrebat daca se astepta sa fie distribuit in pelicula, Stan a recunoscut faptul ca nu se astepta, iar aflarea vestii i-a adus o surpriza. De altfel, el nu isi imagina vreodata ca filmul va primi titlul personajului sau, Razboinicul Iernii.
 

 

Actorul a vorbit despre complexitatea personajului sau, declarand ca Bucky i-a atras atentia de la inceput prin loialitatea si multitudinea de calitati de care personajul da dovada. In opinia sa, actiunea filmului trebuie mentinuta in timpul prezent, dar totodata este importanta si referirea la trecut, pentru ca publicul sa isi aminteasca detaliile in mod precis.   "Am fost incantat si nerabdator sa stiu cum va fi. Am fost foarte deschis. In meseria de actor trebuie sa stii sa iti depasesti zona de confort si sa te transpui in pielea personajului. Am fost entuziasmat sa constat ca nu ma mai pot recunoaste cand ma uit in oglinda, dupa ce echipa de costume si de machiaj iti termina treaba. Meritele sunt ale lor, fiindca au facut o treaba excelenta in acest sens. Cea mai grea munca a fost sa facem personajele sa arate ca in benzile desenate si in realitate."

 

 

 


Intrebat despre costumul personajului, Sebastian Stan a spus ca desi si-a facut numeroase griji in aceasta privinta, nu a avut probleme in timpul filmarilor. In opinia sa, armura era exact ceea ce completa personajul. Povestea sa a inceput in primul film in timpul Celui De Al Doilea Razoi Mondial, cand lupta impotriva nazistilor. "Este interesant sa te poti transpune in alte timpuri, sa descoperi ce fel de muzica se asculta, cum vorbeau oamenii, cum se comportau sau se imbracau, ce pasiuni aveau. Ai sansa de a visa cu ochii deschisi la cum ar fi fost viata in acele vremuri. Si apoi, sa iti imaginezi cum ar fi sa aduci acea persoana in prezent. Cam asta e traiectoria personajului meu".  Sebastian Stan a avut si el parte de antrenamente dure si regim strcit pentru a fi in forma in scenele de lupta. Astfel, acesta a avut ocazia de a-si exersa flexibilitatea, abilitate atat de necesara pentru familiarizarea cu costumul personajului si cu secventele de actiune. Actorul a declarat ca a fost important sa isi pastreze increderea in fortele proprii.

 


"Cea mai mare provocare a fost pentru mine sa imi mentin calmul atunci cand in timpul filmarilor imi intrau lucruri in ochi si ma raneau. Sunt lucruri despre tine pe care le descoperi pe parcurs. Cel mai interesant lucru mi s-a parut sa invat tehnici de lupta, iar acesti cascadori magnifici au oferit o coregrafie de exceptie. Sunt foarte incantat de ceea ce a iesit si de faptul ca impart asta cu fanii. Am muncit intens si sunt curios sa aflu parerile publicului."

 


 

Pentru cineva care nu a vazut filmul, actorul a mentionat faptul ca intre el si personajul lui Steve Rogers s-a creat o anumita legatura. Stan a mentionat ca si cei care nu au vazut primul film vor intelege legatura dintre personaje in cel de-al doilea, insa abordarea este cu totul alta. Partea a doua din serie se incadreaza mai mult in categoria thrillerelor de spionaj si mai putin in cea a super eroilor.

"O parte din misiunea mea a fost aceea de a oferi fanilor o extensie a personajului Bucky din primul film. Cred ca in esenta a ramas acelasi." Actorul s-a declarat incantat de faptul ca a purtat o masca pe o durata destul de lunga a filmului.  "Am fost fericit sa aflu ca voi purta o masca in majoritatea scenelor, astfel incat sa nu fie nevoie sa fac acele expresii faciale ciudate in timp ce ma lupt. Plus ca ii ofera o nota de mister personajului. A fost ciudat sa ma uit in oglinda si sa nu ma recunosc: cu parul lung, machiat la ochi cu negru, aratam cu totul altfel. "

 

 

 

In Winter Soldier, personajul sau are un brat de fier, care-l ajuta sa nimiceasca totul in calea sa. Cu masca si acel brat, eroul este si mai inspaimantator. "Am fost putin ingrijorat la inceput, pentru ca nu stiam cum va arata si ce va trebui sa fac. Mi-era teama sa nu arat ciudat cand merg si sa o dau in bara, dar pana la urma scenele au iesit bine".


Reintalnirea cu Chris Evans a fost o bucurie pentru actorul roman: "E ca si cand timpul nu a trecut. Reintalnirea este putin ciudata, mai ales ca am mai imbatranit cativa ani. Dar exista o legatura intre noi, ceea ce este important. Consider ca anii ce au trecut sunt prielnici si pentru personaje, dar si pentru actiunea povestii in sine." Intrebat despre cum este lucrul cu noii regizori, Anthony si Joe Russo, Stan a raspuns ca acestia au fost grozavi, fiind foarte precisi in ceea ce doresc sa obtina.

 

"Mereu au avut o idee clara despre film si au mentinut-o. Au fost foarte deschisi sa explice modul in care vor sa abordam personajele. Am avut niste timp inainte de inceperea filmarilor pentru a discuta cu ei si alte detalii despre personaje si despre interpretare." Actorul a evidentiat faptul ca ii place mai mult primul film, pentru ca i s-a parut atat de greu de realizat.  "A fost un film greu de realizat si este o dovada de respect fata de filmul original, care a iesit foarte bine. Acum consider ca a venit momentul sa ducem povestea la un alt nivel."
 

 

Sebastian Stan a mai vorbit despre ceea ce il intriga la personajul pe care il interpreteaza.  "Cel mai mult ma surprinde aerul sau tragic desprins parca dintr-o piesa de Shakespeare. Incerc sa imi folosesc talentul actoricesc, dar este un personaj complex ce se zbate sa se descopere si sa devina o persoana buna. Este interesant modul in care se redescopera si trebuie sa invete sa traiasca cu lucrurile pe care le-a facut. E un amestec interesant si complicat de atitudine si caracter. Niciodata lucrurile nu sunt albe sau negre cu el."

 

 

 

Noul film de la Marvel – Captain America: The Winter Soldier – este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 04.04.2014, fiind proiectat in format 3D si IMAX 3D. Bazat pe celebrele serii de benzi desenate de la Marvel, publicate prima oara in 1941, filmul este produs de Kevin Feige si regizat de Anthony si Joe Russo (castigatori ai unui Premiu Emmy in 2004), avand un scenariu semnat de Christopher Markus si Stephen McFeely. Dupa evenimentele dezastruoase din New York cu The Avengers, Steve Rogers, aka Captain America, traieste linistit in Washington D.C., incercand sa se adapteze lumii moderne. Insa atacul asupra unui coleg din S.H.I.E.L.D. il arunca pe Steve intr-o tesatura complicata de intrigi. El isi uneste fortele cu Black Widow si cu un nou aliat, Falcon, pentru a dezvalui planul raufacator care ameninta intreaga lume. Curand, ei vor avea de infruntat un nou adversar formidabil si neasteptat – The Winter Soldier.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies