marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Secretele celui mai mare film Fast and Furious: cum a fost creat digital Paul Walker in Furious 7

Moartea lui Paul Walker inca ii afecteaza pe multi, fie fani, apropiati, familie sau echipa alaturi de care a lucrat atatia ani. Moartea lui neasteptata a dus la oprirea filmarilor pentru o perioada pentru Furious 7, iar asta a insemnat noi provocari pentru cineasti, care au fost nevoiti sa il recreeze digital pe regretatul actor in anumite scene, iar altele au fost terminate cu ajutorul fratilor lui Paul Walker.

Secretele celui mai mare film Fast and Furious: cum a fost creat digital Paul Walker in Furious 7

Realizatorii filmului Fast and Furious 7 au avut de infruntat noi provocari si au apelat la celebra firma de efecte speciale, Weta, a lui Peter Jackson pentru a-l recrea digital pe Paul Walker. Cei de la Universal au refuzat sa ofere informatii despre "trucurile digitale"pe care le-au utilizat in filmarea scenelor pe care Paul Walker nu a mai apucat sa le filmeze. El a murit in noiembrie 2013, intr-un accident de masina, iar filmarile la Furious 7 erau in plina derulare.

 

Hollywood Reporter a aflat de la surse ca producatorii au colaborat cu firma Weta, recunoscuta pe plan mondial pentru efectele speciale deosebite realizate pentru seria Lord of The Rings, The Hobbit, dar si multe alte titluri. Firma este co-fondata de Peter Jackson si are in palmare 5 Premii Oscar pentru efecte speciale, 3 pentru Lord of The Rings si inca doua cu Avatar si King Kong.

 

 

Universal au apelat la fratii lui Paul Walker, Cody si Caleb, pentru anumite scene, insa in altele, a fost nevoie de interventia tehnologiei si regretatul actor a fost recreat digital, ceea ce a dus si la marirea costurilor de buget.

 

Cei de la Hollywood Reporter noteaza ca acest aspect e foarte important pentru evolutia cinematografica, mai ales daca se va ajunge intr-un punct in care aparitia unui actor in film va putea fi creata digital complet, insa nici Weta, nici Universal nu au comentat si au refuzat sa ofere declaratii.

 

 

Iata ce a declarat producatorul filmului, Neal Mortiz, in notele de productie pentru Furious 7. "Ne-am gandit mult cum vom finaliza filmarile la Furious 7. Cea mai mare parte din film a fost realizata cu Paul Walker, dar ne-am intrebat cum va functiona. Ne-au ajutat si fratii lui, dar am apelat si la tehnologie. Plus, am folosit imagini nemaivazute pana acum si nefolosite de la filmarile precedente, pentru a-i aduce un omagiu pe masura lui Paul Walker. Acest film onoreaza talentul sau si mostenirea cinematografica pe care o lasa in urma". 

 

Si regizorul James Wan s-a ferit sa explice concret cum l-au recreat digital pe Paul Walker: "Nu o sa va spun concret cum am lucrat, pentru ca nu vrem ca fanii sa intre in cinema fixati pe aceasta idee, ci sa se bucure de film si sa isi aduca aminte de cine si ce a insemnat pentru ei Paul Walker."

 

 

Cei care au reusit sa vada filmul pana acum sunt cu adevarat impresionati atat de actiunea si modul in care i-au adus omagiu lui Paul Walker, cat si efectele incredibile. "Dupa ce am vazut filmul, cred ca vorbesc despre o anumita scena memorabila. Unele sunt clar realizate digital, dar una, in special, nu iti dai seama, si asta m-a lasat fara cuvinte. Este absolut incredibila si m-a lasat in lacrimi, emotionandu-ma in cel mai frumos mod posibil" a scris un jurnalist de la Slash Film.

 

 

Fast and Furious 7 ruleaza si in Romania, incepand cu 3 aprilie 2015.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies