marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Enigma celui mai asteptat film SF al anului: cum a fost descifrat un mister inspaimantator din Prometheus

La doua saptamani de la lansare, cinefilii din intreaga lume dezbat pe toate partile filmul Prometheus, unul dintre cele mai asteptate SF-uri ale anului. Daca o parte din fani n-au fost atat de multumit pe cum se asteptau, altii au fost fascinati de filmul lui Ridley Scott. Insa in mod cert filmul sau a reusit sa starneasca o gramada de discutii, fanii incercand sa dezlege misterele.

Enigma celui mai asteptat film SF al anului: cum a fost descifrat un mister inspaimantator din Prometheus

Prometheus este in continuare unul dintre cele mai discutate filme in acest moment. Dupa ce a aparut in cinematografe, fanii din intreaga lume au deschis intregi subiecte de discutie pe seama filmului, care pe unii i-a lasat confuzi si in ceata. Unii dintre ei au fost fascinati de simbolurile si subtilitatile pe care Scott le-a introdus in filmul sau. Un lucru e cert: Prometheus a nascut mai multe intrebari decat a oferit raspunsuri.

 

Atentie urmeaza spoilere!


Cel mai asteptat science-fiction al anului Prometheus a declansat un val urias de dezbateri aprinse pe retelele sociale printre cinefili. Filmul cu Logan Marshall-Green, Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron si Idris Elba reia o teorie veche lansata de scriitorul Erich von Däniken potrivit careia oamenii se trag dintr-o veche rasa de extraterestri.

 

 

Probabil ca unul dintre cele mai mari mistere pe care fanii sunt curiosi sa il descifreze este ce i-a spus androidul David (Michael Fassbender) la ureche Inginerului, in scena in care se declanseaza o lupta fara scapare intre creaturile extraterestre si echipajul navei Prometheus.

 

 

 

Cheia acelui moment se afla intr-o scena de la inceput, in care David invata de la holograma unui lingvist o limba extraterestra. Cei de la Bioscopist au reusit sa dea de lingvistul cu care Ridley Scott a lucra la film pentru a descoperi misterul discutiei dintre David si Inginer. Dr. Anil Biltoo, de la London’s School of Oriental and African Studies i-a ajutat pe bloggerii curiosi sa afle ce inseamna replica spusa de David, informeaza Entertainment Weekly.


"Acest om este aici pentru ca nu vrea sa moara. El crede ca tu ii poti oferi mai multa viata",  este ceea ce ii spune David Inginerului, "acest om" fiind clar Peter Weyland, al carui plan era evident inca de la inceput.

 

Insa profesorul Bilboo le sugereaza fanilor sa astepte versiunea "director's cut" de pe DVD si la cum este cunoscut Scott, probabil ca fanii vor avea parte de noi imagini. Se pare ca scena initiala era mai lunga si continea si raspunsul Inginerului si sunt sanse mari ca acel moment sa fie inclus pe DVD.

 

 

Acesta a mai spus ca Michael Fassbender a petrecut 17 ore recitand fabula lui Schleicher ca sa o memoreze, pentru ca Scott sa foloseasca doar prima replica.

 


In toamna se va lansa un DVD al filmului ce va cuprinde minute bune de scene taiate si secvente neincluse in varianta pentru marele ecran.  In urma cu cateva zile, Ridley Scott a dezvaluit ca Prometheus care a facut deja incasari de peste 217 milioane de $ la nivel mondial va avea parte de o continuare care ar putea sa se numeasca Paradise.

 


"Inca dinainte sa incepem filmarile la Prometheus, am mers pe ideea ca filmul va avea parte de o continuare. Nu am vrut sa-l intalnesc de Dumnezeu acum. Am lasat finalul deschis pentru personajul lui Noomi Rapace.  Nu vreau sa ma intorc acolo de unde am plecat. Vreau sa ajung acolo de unde au venit ei
" a povestit acesta.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies