marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Secretul pe care il ascunde posterul celui mai popular film din anii '90: al cui este in realitate corpul Juliei Roberts

Doua dintre cele mai faimoase postere de film din istorie, cele pentru "Pretty Woman" (1990) si "The Graduate" (1967) au fost complet dezbracate de secrete de publicatia The Guardian.

Secretul pe care il ascunde posterul celui mai popular film din anii 90: al cui este in realitate corpul Juliei Roberts


Daca aveai impresia ca trupul provocator care se sprijina de Richard Gere in posterul faimoasei comedii romantice este al Juliei Roberts te inseli amarnic. "Frumusica” a refuzat sa se dezbrace, asa ca producatorii au fost nevoiti sa recurga la ajutorul lui Shelley Michelle, o blonda ce a ajuns cunoscuta ca "The Double Body Of Hollywood" - Dublura Hollywoodului.

Pretty Woman e o varianta moderna, putin credibila si totusi la fel de seducatoare ca povestea Cenusaresei in care Julia Roberts e o prostituata gingasa, careia destinul ii scoate in cale un client bogat si frumos (Richard Gere), care se indragosteste nebuneste de ea. La toate astea s-a adaugat un happy end previzibil dar cuceritor, ca intotdeauna, plus o promovare agresiva a filmului si astfel o anonima Julia Roberts a devenit, aproape peste noapte, star international. Insa laurii noului statut de sex-simbol, Julia Roberts ar fi trebuit sa-i imparta cu Shelley Michelle, o starleta de mana a saptea care i-a fost dublura in toate scenele de sex, inclusiv pe afisul filmului, ce punea traficul in pericol la inceputul anilor ’90.


In fotografie numai zambetul este al Juliei, caci picioarele interminabile si trupul ce se sprijina provocator pe Richard Gere ii apartin lui Michelle: cu alte cuvinte, capul Juliei Roberts a fost adaugat deasupra corpului lui Michelle. Anne Archer, Kim Basinger, Sandra Bullock si Madonna sunt alte cateva vedete care au apelat la corpul lui Shelley Michell pentru a fi "filmate" in scene de nuditate.

 

Un alt poster care a mai distrus un mit hollywoodian este cel al lui The Graduate: multa vreme fanii au crezut ca piciorul sexy care se strecoara in fata lui Dustin Hoffman ii apartinea actritei Anne Bancroft. In realitate,  piciorul ii apartine Lindei Gray, cunoscuta din serialul Dallas. In 1967,  aceasta era o necunoscuta care a fost platita cu 25 de dolari sa-si expuna piciorul. Gray a facut dezvaluirea recent intr-un show TV din SUA unde a vorbit despre trecutul ei si moartea lui Larry Hagman.

 

Filmul cu Dustin Hoffman este povestea lui Benjamin Braddock, un tanar abia iesit de pe bancile colegiului, care habar n-are ce sa faca cu viata lui. Insa, lucurile se schimba atunci cand  incepe o aventura cu sotia sefului tatalui sau, Mrs. Robinson. Naiv si credul, acesta se indragosteste nebun de ea, insa va descoperi ca femeia l-a folosit, fara sa aiba nici un sentiment fata de el. Asa ca Benjamin incepe o noua poveste de iubire cu fiica acestiea, Elaine. Un triunghi amoros, o poveste despre viata, maturizare, iubire si dezamagire, The Graduate este considerat un film exceptional, inclus pe lista filmelor care definesc America de catre Registrul National al Filmelor din SUA.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies